A΄ Paris: Εισβολή διαδηλωτών στα γραφεία της Luis Vuitton, εν μέσω επεισοδίων!

20:07 13/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αντιμέτωπος με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Περίπου 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου σχετικά με τη νομιμότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, εντούτοις

τα συνδικάτα καλούν τους Γάλλους να κατέβουν ξανά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, τονίζοντας πως «η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου θα γράψει το τέλος ενός κεφαλαίου, αλλά όχι του βιβλίου».Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει ήδη δοθεί για την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με τη CGT, στο Παρίσι διαδηλώνουν 400.000 άνθρωποι, ενώ δεν λείπουν οι αψιμαχίες και τα επεισόδια. Έχουν γίνει 25 συλλήψεις και υπάρχουν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και οχήματα. Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών εισέβαλε για λίγο στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton (LVMH) στο Παρίσι πριν ξεκινήσει η πορεία που οργανώνουν τα συνδικάτα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, με φωτοβολίδες και συνθήματα. Μετά από λίγο αποχώρησαν ζητώντας από τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου, τον Bernard Arnault, να πάρει θέση.

Από το απόγευμα της Πέμπτης απαγορεύοντας οι διαδηλώσεις μπροστά από το Συνταγματικό Συμβούλιο, στην οδό de Montpensier, μεταδίδει η Liberation. Σήμερα έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα που εμποδίζουν την είσοδο στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές κατά του σχεδίου για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64, στοχοποιούν σύμβολα του πλούτου και των επιχειρήσεων στη Γαλλία (σ.σ. Είδαμε 4 ή 5 καμμένες Mercedes σε φωτογραφίες και βίντεο), καθώς η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Χθες υπήρξαν κινητοποιήσεις στα κτίρια της BlackRock και της Natixis. Στην Γαλλία πάντως τέτοιες κινήσεις είναι κοινωνικά νομιμοποιημένες και οι υλικές ζημιές είναι συνήθης εικόνα στις διαδηλώσεις. Η εισβολή στα γραφεία της LVMH εντάσσεται σε αυτή την πρακτική.

«Προφανώς η κυβέρνησή μας αγωνίζεται να χρηματοδοτήσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης, επομένως πρέπει να βρεθούν χρήματα από εκεί που υπάρχουν, όπως από τα δισεκατομμύρια εταιρειών σαν τη Louis Vuitton», δήλωσε ο Φαμπιέν Βιλεντιέ από το συνδικάτο Sud-Rail μετά την αποχώρησή του από το πολυτελές κτίριο.

Η κυβέρνηση Μακρόν επιμένει ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ζωτικής σημασίας για την μείωση της ανεργίας και την ανάσχεση της συσσώρευσης ελλειμμάτων στο δημόσιο σύστημα συνταξιοδότησης. Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η αλλαγή των ορίων ηλικίας για την πλήρη σύνταξη θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους λιγότερο εύπορους, ενώ αντιπροτείνει άλλες επιλογές για την εξισορρόπηση του συστήματος, όπως οι υψηλότεροι φόροι για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους.

#Paris, Action coups de poing des cheminots au siège de LVMH contre la #ReformeDesRetraites. #manif13avril#greve13avril#manifestation13avril#ReformeDesRetraites#Opéra#France pic.twitter.com/4a3796cBvl

— Jules Ravel (@JulesRavel1) April 13, 2023

Με πληροφορίες από euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα