Δημήτρης Ανδριόπουλος: To «γερό» χαρτί του real estate και τα μεγάλα projects

15:27 12/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ακούγοντας κανείς το όνομα «Δημήτρης Ανδριόπουλος», αυτόματα σκέφτεται «γήπεδο της ΑΕΚ», «Μινιόν», «Piraeus Tower» και «Dimand». Μην έχοντας διαβάσει την ιστορία του, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο δυναμικός και επιτυχημένος επιχειρηματίας ξεκίνησε πουλώντας λουκούμια και σοκολάτες στην Πάτρα, πριν καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο «δυνατά» ονόματα στον χώρο του ελληνικού real estate.

Ο λόγος φυσικά για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand -η οποία

οφείλει την ονομασία της στα αρχικά των ονομάτων των δύο γιων του, Δημήτρη και Ανδρέα, ενός ανθρώπου που, με πολύ σκληρή δουλειά και μεράκι, έγινε ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Ποιος, άραγε, γνωρίζει ότι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος είναι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων που άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα της McDonald’s την χώρα μας και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι το 1992, μετά το πρώτο που είχε ανοίξει στο Σύνταγμα το Νοέμβριο του 1991. Δεν επαναπαύθηκε όμως εκεί, παρά τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος. Επόμενος στόχος του ήταν η Superfast Ferries, με τη μεγαλύτερη επιτυχία του το «άνοιγμα» στην Αδριατική» και εν συνεχεία η Ελληνική Τεχνοδομική, όπου αργότερα, ως διευθύνων σύμβουλος της Reds (του ομίλου Ελλάκτωρ), ήταν εκείνος που έπεισε τη διοίκηση για τις προοπτικές των ανοικτών malls, οδηγώντας στη δημιουργία του Smart Park στα Σπάτα.

Η ιστορία της Dimand ξεκινά το μακρινό 2002, όποτε και ιδρύθηκε από τον Δημήτρης Ανδριόπουλος, τη σύζυγό του Πέρρη Μουζακιώτη, τον COO Πάνο Παναγιωτίδη -ο οποίος αποχώρησε τον Ιούλιο του 2022 για προσωπικούς λόγους και τη θέση του ανέλαβε η Όλγα Ίτσιου- και τον CIO Νίκο Δήμτσα.

Η αγάπη του Δημήτρη Ανδριόπουλου για το ποδόσφαιρο, μεταφράστηκε σε μεγάλα έργα πάνω στον κλάδο, όπως η ανακατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα έργα στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ και η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας αγαπά και τον Μαραθώνιο, ο οποίος το 2013 κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή. Τον Απρίλιο του έτους εκείνου, είχε τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου είχε περάσει εννέα λεπτά νωρίτερα από το σημείο που έσκασε η πρώτη από τις δύο βόμβες των αδερφών Τσαρνάεφ.

Σήμερα, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος έχει «κλείσει» πολλά σημαντικά deals, όπως την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, σε συνεργασία με την Prodeal Investments και την ανάπλαση του ιστορικού «Μινιόν».

Έχοντας συνηθίσει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων του, τα πολλά υποσχόμενα projects είναι μόνο η αρχή για όσα αναμένεται να συμβούν στο μέλλον!

Keywords
Τυχαία Θέματα