Δέσμευση της κυβέρνησης για «διάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης»

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης  δεσμεύτηκαν για την διάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα, επισημαίνοντας πως στόχος τους είναι να διαχυθεί στα ΕΠΑΛ η τεχνογνωσία των επαγγελματικών Λυκείων.

«Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τη διάρθρωση της επαγγελματικής

εκπαίδευσης και κατάρτισης διαχέοντας σε όλα τα ΕΠΑΛ ό,τι συμβαίνει στα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια», δήλωσε χαρακτηριστικά Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ πρόσθεσε πως «σε ό,τι αφορά τα κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΚΕΕΚ) στοχεύουμε σε 60 δομές όπως αυτή εδώ στο Πέραμα, μιλάμε για τη συνύπαρξη των ΕΣΚ των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ΙΕΚ θα μετονομαστούν σε σχολές ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ επισήμανε πως «το σύνθημα μας είναι επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση πρώτη επιλογή, αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού, αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε».

Keywords
Αναζητήσεις
desmefsi-tis-kyvernisis-gia-diarthrosi-tis-epangelmatikis-ekpaidefsis.htm
Τυχαία Θέματα