Περιφερειάρχης Ηπείρου: Τελευταία ευκαιρία να κάνουμε δουλειά για την ύπαιθρο

Ιδιαίτερα αναλυτικός για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Ηπείρου υπήρξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος προσδιόρισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, αλλά και των συνθηκών ζωής των εναπομεινάντων κατοίκων και τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και όλοι οι φορείς οφείλουν να συνεργαστούν και να δουλέψουν εντατικά.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε ότι η Ήπειρος είναι μία περιοχή

από την οποία πηγάζουν σχεδόν όλα τα ποτάμια της Ελλάδας και στην πράσινη εποχή πρέπει να παίξει σπουδαίο ρόλο το θέμα του υδρογόνου. Εστιάζοντας στον πρωτογενή τομέα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την σημασία της προέλευσης των προϊόντων, ενώ άσκησε έντονη κριτική στο Κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι εύκολο να πούμε ότι θα κάνουμε ανάπτυξη των ορεινών όγκων» ωστόσο «όπου μπαίνει το ελληνικό Δημόσιο είναι ταφόπλακα στην ανάπτυξη». Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία να κάνουμε δουλειά για την ύπαιθρο. Αν θέλουμε να ξανανοίξει η ύπαιθρος πρέπει να γίνουν οι αλλαγές εδώ και τώρα. Αν θα γίνουν οι αλλαγές και με τη στήριξη της επιστήμης θα έχουμε άλλη εικόνα».

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Τελευταία ευκαιρία να κάνουμε δουλειά για την ύπαιθρο

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός υπογράμμισε ότι «το ΑΕΙ είναι ένα πρόγραμμα που μέσα από τον αειφορικό σχεδιασμό ενώνει, ο οποίος υλοποιείται αυτή τη στιγμή με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και αυτόνομα των κατοίκων». «Ειδικά για τα Γιάννενα που η Πολυτεχνική Σχολή παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο είναι σημαντικό να πούμε ότι όλοι οι νέοι διπλωματούχοι μηχανικοί θα παίξουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους και στο πεδίο της ανάπτυξης» τόνισε.

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Τελευταία ευκαιρία να κάνουμε δουλειά για την ύπαιθρο

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος, ανέφερε ότι η περιοχή εμφανίζει το φαινόμενο των στάσιμων οικισμών που σταδιακά οδηγούνται στην απομόνωση και ουσιαστικά στην ερημοποίηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος είναι να επιτευχθεί αειφόρος ανάπτυξη λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών της Ηπείρου με την δημιουργία νέων τουριστικών πόρων και προϊόντων». Υπογράμμισε την στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει το ΤΕΕ Ηπείρου με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και φορείς προκειμένου ο κάθε φορέας να συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής. Σημαντική συνεισφορά, όπως είπε, θα έχει η εκπόνηση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων που γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και μπορούν να ενσωματωθούν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.

Το άρθρο Περιφερειάρχης Ηπείρου: Τελευταία ευκαιρία να κάνουμε δουλειά για την ύπαιθρο εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
perifereiarchis-ipeirou-teleftaia-efkairia-na-kanoume-douleia-gia-tin-ypaithro.htm
Τυχαία Θέματα