Χρηματιστήριο: Αυξημένη ζήτηση για τράπεζες και blue chips – Ασύλληπτο ρεκόρ η NVIDIA στη Wall Street

08:20 23/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε αψιμαχίες με ασήμαντες δυνάμεις αναλώνεται ο χρόνος του ΧΑ σε κάποιες συνεδριάσεις, και χθες ήταν μία από αυτές. Η μεγάλη είδηση για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία χθες ήταν η μεγάλη μείωση του πληθωριστικού ρυθμού και ακόμη και κυρίως του δομικού πληθωρισμού, που εξαιρεί τρόφιμα και καύσιμα.

Οι υπηρεσίες που βαραίνουν κυρίως σε αυτό το καλάθι, είναι αυτές που αργούν να ανατιμηθούν και στη συνέχεια αργούν να υποχωρήσουν, αλλά γίνεται κι αυτό. Από την άλλη πλευρά όμως η απώλεια σε αυτή τη θεραπεία, είναι στο κομμάτι της ανάπτυξης που πλήττεται στην Ευρώπη. Αλλά όχι στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα οι αναπτυξιακοί ρυθμοί είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι, όταν ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Στο μεταξύ, φθάνουμε στην τελική για το placement της Τράπεζας Πειραιώς και η ζήτηση είναι ξεκάθαρα πολύ μεγάλη, με τους επενδυτές να έχουν ξεκινήσει τοποθετήσεις από το ταμπλό, φοβούμενοι την υπερκάλυψη, που θα τους αφήσει χωρίς επαρκή ποσότητα μετοχών. Η ζήτηση διαπερνά την Τράπεζα Πειραιώς, όπως φάνηκε και στη διάθεση της Εθνικής Τράπεζας. Η ζήτηση φθάνει και στις άλλες τράπεζες αλλά δεν εξαιρεί επίσης ούτε σημαντικά blue chips.

Χθες η Wall Street και η NVIDIA είχαν στείλει από νωρίς το μήνυμα, από το μεσημέρι. Και τα ρεκόρ έσπασαν το βράδυ, με νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500. Ενώ η NVIDIA, έκανε νέο ρεκόρ με αύξηση κεφαλαιοποίησης 277 δισ. δολαρίων μέσα σε μία μέρα. Αύξηση μέσα σε μία ημέρα! Με ρεκόρ κερδών 10% μεγαλύτερο από όσο ανέμενε η αγορά και πρόβλεψη για μεγαλύτερα ακόμα κέρδη πρώτου τριμήνου 10% υψηλότερη από όσο ανέμενε η αγορά. Και περίμεναν ρεκόρ.

Στο ΧΑ οι τράπεζες κινήθηκαν με βήμα σημειωτόν ενώ ξένοι επενδυτές αγοράζουν τις μετοχές με πακέτα ή από την αγορά χωρίς βία για να μη σηκώνουν τις τιμές. Οι επιθετικοί πωλητές επιτίθενται στη λήξη στην Coca–Cola, ενώ ο ΟΤΕ δεν τα πήγε καλά στο ταμπλό κι έχασε το βηματισμό του.

Ωστόσο η αγορά ως σύνολο, παραμένει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ανοδική, αφομοιώνει τα επίπεδα κάνοντας συντήρηση δυνάμεων και απορροφά με άνεση τις περιορισμένες πραγματικές ρευστοποιήσεις με τις οποίες εγχώριες δυνάμεις επιχειρούν αναδίπλωση.

Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-afximeni-zitisi-gia-trapezes-kai-blue-chips--asyllipto-rekor-i-nvidia-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα