Sniper: Ο «κουρασμένος» ΟΤΕ, τα «φάουλ» του Μπογκντάνοβιτς στην Coca-Cola και η μεγάλη NVIDIA!

08:01 23/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πολύ μεγάλη εταιρεία η NVIDIA. Και παρόλο που δεν το έχουμε με την τεχνολογία και πάντα σας παραπέμπουμε στα παιδιά του STARTUPPER, την είχαμε ξεχωρίσει από την αρχή της χρονιάς. Και το είχαμε πει τότε, ότι δύο ξεχωρίζουν από τις επτά και θα είναι οι κεφαλές, η Microsoft κι αυτή. Και κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους τους άλλους, πλην της Apple

και Microsoft. Εταιρεία να παραμιλάς, με αυτά που κάνει και με κεφαλαιοποίηση πλέον 1,92 τρισεκατομμύρια δολάρια. Κι ήθελαν κάποιοι να τη σορτάρουν; Σα να φοράς βαρύ παλτό καλοκαιριάτικα. Μόνο αν είσαι άρρωστος…

Ο ΟΤΕ δεν τα κατάφερε χθες στο ταμπλό. Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Ίσως και λίγο καλύτερα από αυτά που αναμένονταν. Αλλά πάντως είχε καλά κέρδη. Το μέρισμα πάλι, ήταν καλύτερο όπως είχε διαρρεύσει, αλλά όχι πολύ καλύτερο. Όμως και πάλι είχε κέρδη και πάλι μοιράζει μεγάλο μέρισμα, η εταιρεία κι επιστρέφει στο μέτοχο.

Το θέμα κατά την άποψή μας είναι άλλο. Απουσιάζει η αναπτυξιακή ματιά, πράγμα που φαινόταν και από τη θετική έκθεση της Ambrosia. Η χρηματιστηριακή της Eurobank, κατά τη γνώμη μας, το εντοπίζει, αν και με σκληρή γλώσσα. Οι ροές είναι σε πτωτική τάση, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Οι ροές δεν θα αυξηθούν με περικοπές. Ο ΟΤΕ χρειάζεται νέες αγορές, νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέα πακέτα και νέα ευέλικτη πιο προσιτή τιμολόγηση, για να αυξηθεί το κοινό.

Από την άλλη ο Μιχάλης Τσαμάζ μετά από πολλά χρόνια και πολλές επιτυχίες, φεύγει. Έρχεται ο Κώστας Νεμπής, θα έχει τις δικές του ιδέες, δεν θα ήθελε πιστεύουμε, τις δικές μας. Ούτε και ο κ. Τσαμάζ φαίνεται να θέλει να τον δεσμεύσει με αποφάσεις του. Δε συνηθίζεται. Οπότε, μην το γράψετε και στην πέτρα, ότι δεν έχει ανάπτυξη ο ΟΤΕ. Μεγαθήριο είναι, μπορεί να το γυρίσει το παιχνίδι, πιο σύντομα από ότι πιστεύεται γενικά. Στο ταμπλό η μετοχή αναίρεσε την ανοδική διάσπαση.

Μία και τα πιάσαμε αυτά, να δούμε και την Coca–Cola που «κοκακόλωσε», με 12.000 κομματάκια όγκου συναλλαγών. Εδώ η διάσπαση ισχύει. Αλλά οι συναλλαγές δε συνάδουν με μία από τις τρεις βαρύτερες μετοχές όλων των δεικτών. Με 12.000 μετοχές να συναλλάσσονται όλες κι όλες. Γενικά η μετοχή έχει αυτή την εικόνα, σα να παίρνει άδεια από τη σημαία και εξαφανίζεται. Για τόσο μεγάλη εταιρεία που διαπραγματεύεται κι αλλού δημιουργώντας δυνατότητες άρμπιτραζ, δεν είναι σωστό.

Δηλαδή ο Όμιλος έχει πρόγραμμα να δανειστεί μέχρι και 5 δισ. ευρώ έστω τμηματικά, ενώ έχει κεφαλαιοποίηση 10 δισ. ευρώ. Εξέδωσε νέο ομόλογο που θα διαπραγματεύεται στο Λονδίνο για 600 εκατ. ευρώ. Τέλος πάντων λεφτά με το τσουβάλι έχει η εταιρεία και δανείζεται άλλα δύο τσουβάλια. Μα 12.000 τεμάχια;  Δεν μπορούν να προσέξουν λίγο τη μετοχή, τόσον καιρό να μην τη κατεβάζουν έτσι, εξευτελιστικά, με τα καριοφίλια και με 30 stock futures; Κοτζάμ Coca-Cola, περιμένουμε εδώ και καιρό κάτι καλύτερο από αυτό, όταν οι επαναγορές γίνονται μόνον στο εξωτερικό 43.666 τεμάχια χθες, με τιμές από 24,84 μέχρι 24,95 λίρες.

Επίσης η εταιρεία, εξαγόρασε εταιρεία της Ιρλανδίας με 2.000 μηχανήματα αυτόματης πώλησης και στην ωραία της χρηματιστηριακή ανακοίνωση δεν μας δίνει το τίμημα της εξαγοράς. Δεν προσέχει τη μετοχή, μπορεί να γίνεται κι άρμπιτραζ, ίδιες αγορές μόνον από αλλού και το τίμημα της εξαγοράς απουσιάζει. Πόσα φάουλ μαζεμένα κ. Μπογκντάνοβιτς;

Χρωστούσαμε να σας πούμε για τον υποτιμημένο ΑΔΜΗΕ που περίμενε τη δημοσίευση απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής. Απόφαση με την οποία αυξάνονται τα έσοδά του. Με βάση το πώς κινείται γενικά η μετοχή και το γεγονός ότι δεν είναι εταιρία υπεραξιών αλλά εταιρία σταθερών εσόδων και μερισμάτων, η εταιρία δικαιολογεί άνοδο, μία καλή άνοδο, αλλά όχι υπερβολές. Η μετοχή κινείται πάντως τον τελευταίο μήνα και οι όγκοι συναλλαγών έχουν αυξηθεί.

Έσφιξαν οι όγκοι συναλλαγών και η ημερήσια διακύμανση της μετοχής στο ΔΑΑ. Ανεξάρτητα από το αν ολοκλήρωσαν ή όχι οι βραχυπρόθεσμοι, ο έλεγχος έχει ανακτηθεί από ότι φαίνεται.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-o-kourasmenos-ote-ta-faoul-tou-bogkntanovits-stin-coca-cola-kai-i-megali-nvidia.htm
Τυχαία Θέματα