Αποστολή στο MWC 2024 Μέρα πρώτη: «Humanizing AI»

00:44 27/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αν θα έπρεπε να βάλουμε έναν τίτλο για την πρώτη μέρα του Mobile World Congress 2024, αυτός είναι το «Humanizing AI». H ΑΙ είναι παρούσα σε κάθε σχεδόν περίπτερο, με τις μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Accenture να προβάλλουν πώς η AI, σε όλες τις μορφές της, μπορεί να μειώσει τα κόστη για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αλλά και να προσφέρει υψηλού

επιπέδου εξυπηρέτηση πελατών.

Από την άλλη πλευρά όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές chipsets για φορητές συσκευές, όπως για παράδειγμα η Qualcomm, Mediatek και Intel, αλλά και οι γνωστοί κατασκευαστές Smartphones παρουσίασαν τα κορυφαία τους μοντέλα τα οποία βασίζονται κυρίως στον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 και προσφέρουν πλούσιες δυνατότητες ΑΙ, οι οποίες τρέχουν τοπικά στη συσκευή οι περισσότερες, με έμφαση φυσικά στην επεξεργασία και δημιουργία κειμένων, στο text-to-speech αλλά και στην επεξεργασία φωτογραφιών. Εκτός από το Samsung S24 Ultra που έχει ήδη κυκλοφορήσει, το Xiaomi 14 Ultra αλλά και το Honor Magic 6 Pro που μόλις παρουσιάστηκαν έχουν πλούσιες δυνατότητες ΑΙ μεταξύ άλλων.

Ελληνικό περίπτερο

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια στο ελληνικό περίπτερο με παρουσίαση όλων των εταιρειών αλλά και σύντομες ομιλίες του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, του προέδρου του ΣΕΚΕΕ, Μάνου Μακρομάλλη, της προέδρου του ΕΒΕΑ, Σοφίας Κουνενάκη – Εφραίμογλου και άλλων επισήμων.

Στα κανάλια του Startupper σε Instagram και TikTok θα βρείτε αποκλειστικές δηλώσεις από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και θα συνεχίσουμε αύριο με όλες τις εταιρείες της ελληνικής αποστολής.

Telekom – COSMOTE

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το 2024 σύμφωνα με την Telekom και στο περίπτερό της μας έδωσε μια «γεύση» από το μέλλον, μέσα από το πλαίσιο «Magenta AI». Με το «Concept T», παρουσίασε μια εκδοχή για το router του αύριο και χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά παραδείγματα σχεδιασμού, έδειξε πώς οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα κλασικό router. Επιπλέον, σε συνεργασία με τις Qualcomm και Brain.ai, η Telekom παρουσίασε ένα πρωτότυπο smartphone τεχνητής νοημοσύνης, το «T Phone», στο οποίο ένας ψηφιακός ΑΙ βοηθός αντικαθιστά όλες τις εφαρμογές.

Στον τομέα των Global Business Platforms, η Telekom παρουσίασε πώς η ψηφιακοποίηση μπορεί να εξελίξει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Ευρώπη, με τη βοήθεια της συνδεσιμότητας μέσω δορυφόρου, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και για το παγκόσμιο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής θα μπορούσαν να είναι τόσο οι ακριτικές ή απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, όσο και η γεωργική παραγωγή, τα ηλιακά και τα αιολικά πάρκα. Αναφορικά με το 5G SA αναμένεται η διάθεσή του στην Ελλάδα μέσα στο 2024.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στα λεγόμενα Resilient Networks, που αποτελούν προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με την Telekom να παρουσιάζει τα αξιόπιστα δίκτυα υψηλής απόδοσης που παρέχει. Παράλληλα, με μια νέα, πρωτοποριακή λύση ασφάλειας μέσω cloud, αναβαθμίζεται και το “mobile mast to go”, μια φορητή κεραία κινητής τηλεφωνίας που θα είναι διαθέσιμη και στα γήπεδα του EURO 2024.Το έργο υλοποιείται από κοινού από τις εταιρείες Meiré und Meiré, elastique. και Grosse8 για την Telekom.

Honor

Η Honor παρουσίασε μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης ματιών που επιτρέπει τον έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω του βλέμματος του οδηγού. Η τεχνολογία αυτή ενσωματώνεται στο Honor Magic 6 Pro smartphone και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τις εμπρόσθιες κάμερες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών. Οι χρήστες μπορούν να εκτελούν εντολές όπως την εκκίνηση και την παύση του κινητήρα απλά κοιτώντας σε συγκεκριμένα σημεία της οθόνης. Επιπλέον, το Honor Magic 6 Pro επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές απλά κοιτώντας τις. Παράλληλα, η Honor παρουσίασε ένα chatbot που βασίζεται στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο  Llama 2 της Meta.

Xiaomi

To Xiaomi 14 Ultra με την εκπληκτική κάμερα αλλά και τις ΑΙ δυνατότητες ήταν προσκήνιο αλλά το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο SU7 μάλλον έκλεψε τις εντυπώσεις στο περίπτερο της Xiaomi. To CyberDog 2 επίσης τράβηξε τα βλέμματα με ένα αρκετά ρεαλιστικό κεφάλι και πλούσιες κινήσεις αλλά με κόστος 3.000 δολαρίων.

Lenovo

Η Lenovo παρουσίασε ένα πρωτότυπο φορητού υπολογιστή που προσφέρει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας με γραφικά που επικαλύπτονται στο περιβάλλον πίσω από την διάφανη οθόνη που προσφέρει. Επίσης στο περίπτερό της υπήρχε και μια επίσης πρωτότυπη οθόνη που μπορεί να γίνει ρολό στο καρπό π.χ.

Samsung

H Samsung παρουσίασε ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο του έξυπνου δαχτυλιδιού της με πολλές λειτουργίες υγείας αλλά και μια καμπυλωτή οθόνη για Streamers και gamers.

Google

Η Google εισήγαγε νέες λειτουργίες AI στο Android, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μηνυμάτων, λεζαντών εικόνων και της σύνοψης κειμένου για το Android Auto. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή Lookout η οποία παρέχει λεζάντες με τεχνητή νοημοσύνη για εικόνες για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Στην ομιλία του ιδρυτή της DeepMind, Demis Hassabis έγινε αναφορά στo “ξεπάγωμα” της δυνατότητας του πολυτροπικού εργαλείου δημιουργικής AI της Google, Gemini, να απεικονίζει ανθρώπους. Η δυνατότητα ανταπόκρισης σε εντολές για δημιουργία εικόνων ανθρώπων αναμένεται να είναι και πάλι διαθέσιμη “τις επόμενες εβδομάδες” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η Google ανέστειλε τη λειτουργία του Gemini την προηγούμενη εβδομάδα μετά από παρατηρήσεις χρηστών ότι το εργαλείο παρήγαγε ιστορικά ανακριβείς εικόνες. Οι λειτουργίες με βάση το κείμενο λειτουργούν κανονικά στο Gemini 1.5.

Qualcomm

Η Qualcomm παρουσίασε το AI Hub, ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στις φορητές συσκευές Το AI Hub περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη με πάνω από 75 μοντέλα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Whisper και το Stable Diffusion. Οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να κατεβάσουν αυτά τα μοντέλα στις συσκευές που βασίζονται σε επεξεργαστές της Qualcomm. Τα μοντέλα βελτιστοποιούνται αυτόματα για το υλικό της συσκευής, εκμεταλλευόμενα την AI Engine της Qualcomm για τέσσερις φορές ταχύτερη απόδοση. Αυτή η βελτιστοποίηση βελτιώνει επίσης την αποδοτικότητα της ενέργειας και μειώνει τη χρήση μνήμης.

Συνεργασία NTT DataSchneider Electric

Η NTT DATA και η Schneider Electric ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή λύση που φέρνει τη δύναμη του edge computing και της νέας AI στις επιχειρήσεις. Αυτή η στρατηγική συνεργασία ενσωματώνει Edge, Private 5G, IoT και Modular Data Centers, επιτρέποντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα οπουδήποτε. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις υπολογιστικές απαιτήσεις εφαρμογών όπως η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η υπολογιστική όραση και η προληπτική συντήρηση σε διάφορα υπολογιστικά σημεία πρόσβασης, εκτός οργανισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
apostoli-sto-mwc-2024-mera-proti-humanizing-ai.htm
Τυχαία Θέματα