Προχωρά σταθερά το άνοιγμα της ΔΕΗ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

21:51 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Marcel Ciolacu, προκειμένου να του παρουσιάσει τις σημαντικές επενδύσεις που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η εταιρία στη Ρουμανία, σε νέα ανταγωνιστικά δίκτυα παραγωγής και διανομής καθαρής ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γ. Στάσσης υπογράμμισε ότι η Ρουμανία είναι πολύ σημαντική αγορά για τη ΔΕΗ,

επισημαίνοντας πως ο ενεργειακός διάδρομος ανάμεσα στις δύο χώρες αποτελεί βασικό στοιχείο επιτυχίας στην προσπάθεια της για την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

«Είχα την τιμή να συναντήσω σήμερα τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu και να του παρουσιάσω τις σημαντικές επενδύσεις που έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε στη χώρα, σε νέα ανταγωνιστικά δίκτυα παραγωγής και διανομής καθαρής ενέργειας! Η Ρουμανία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς στην περιοχή, προς την κατεύθυνση των προσπαθειών μας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την ψηφιοποίηση του τομέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ενεργειακός διάδρομος Ελλάδας-Ρουμανίας αποτελεί βασικό στοιχείο επιτυχίας».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕH εξαγόρασε την ENEL Ρουμανίας, αποκτώντας έτσι ισχυρό πελατολόγιο, εταιρίες διανομής ενέργειας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Keywords
Αναζητήσεις
prochora-stathera-to-anoigma-tis-dei-sti-notioanatoliki-evropi.htm
Τυχαία Θέματα