Αντώνης Μαρκόπουλος: Ο πολυπράγμων CEO της Prosperty γνωρίζει καλά το real estate

15:01 26/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Prosperty δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για τον νούμερο ένα «ψηφιακό μεσίτη» της Ελλάδας τα τεχνολογικά εργαλεία του οποίου «τρέχουν» πιο γρήγορα τις διαδικασίες για την αγορά ή και για την ενοικίαση ή και τη διαχείριση ενός ακινήτου και μπορούν να πουληθούν ως τεχνολογία σε μεγάλους παίκτες της αγοράς ακινήτων. Η επιτυχία που σημειώνει η εταιρεία, δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή του συνιδρυτή και CEO

της πρωτοποριακής startup Αντώνη Μαρκόπουλου, το «βαρύ» βιογραφικό του οποίου σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Ποιος είναι ο Αντώνης Μαρκόπουλος
Για τον Αντώνη Μαρκόπουλο, η ενασχόληση με το επιχειρείν ήταν μονόδρομος, καθώς έχει διανύσει μια πολυετή πορεία στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε εταιρείες τεχνολογίας, όπου και έμαθε για τις δυνατότητες αλλά και τις παθογένειες του κλάδου. Ειδικότερα, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα μέσα από τον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ έχει συμμετάσχει στη σχεδίαση Αρχιτεκτονικής Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με διαδικασίες Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, τη διαχείριση μεγάλων έργων του ΓʼΚΠΣ και ΕΣΠΑ ειδικότερα στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Ψηφιακής Στρατηγικής.

Πρόκειται για τον έναν εκ των τριών συνιδρυτών της Prosperty, η οποία το 2020 κατάφερε να «σηκώσει» χρηματοδότηση- μαμούθ, ύψους 1, 1 εκατ. ευρώ από τα funds Metavallon και Velocity.Partners καθώς και από angel investors. Το επόμενο βήμα, είναι η ιδιαίτερη αγορά της Κύπρου, χώρα όπου «ανθίζει» το real estate και όπου αναμένεται συνεργασία με πανίσχυρο ξένο επενδυτή στο νησί, ενώ αναμένεται και επέκταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ο πολυπράγμων CEO επιθυμεί να καταστεί η Prosperty παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο της τεχνολογίας για τα ακίνητα, ελέγχοντας ακόμα μεγαλύτερο όγκο από αυτά και βασιζόμενη στην πρόσφατη αναγνώριση ως μία από τις πλέον ανερχόμενες τεχνολογικές εταιρείες στον χώρο διαχείρισης μεγάλου όγκου χαρτοφυλακίου ακινήτων.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #11

Keywords
Τυχαία Θέματα