Intrakat: Η νέα διοίκηση, οι πεντάστερες επενδύσεις και το «πράσινο» μέλλον

11:00 26/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Όμιλος Intrakat εισέρχεται δυναμικά σε νέα εξελικτική τροχιά και ετοιμάζεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη, βασιζόμενος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική, αλλά και στη νέα διοίκηση. Αναμφίβολα η νέα διοικητική ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Εξάρχου και η πανίσχυρη κεφαλαιακή

βάση αποτελούν γερά θεμέλια για να εξελιχθεί το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου.

Τα εμβληματικά έργα
Ήδη το όνομα της Intrakat είναι συνώνυμο με εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας που εξελίσσονται σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Ελληνικού, ο Φράχτης στον Έβρο, η επέκταση και η ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ και πολλά ακόμα. Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο σύμβασης με την Intrakat συνολικού συμβατικού τιμήματος 22 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 και χάρη σε αυτό θα αυξηθεί η ικανότητα του αεροδρομίου να φιλοξενεί περισσότερα αεροσκάφη και επιβάτες, διευκολύνοντας παράλληλα τη λειτουργικότητά του.

Τα σχέδια του Ομίλου, όμως, δεν σταματούν εδώ. Το Real Estate είναι ένας κλάδος τον οποίο «πολιορκεί» η Intrakat και ήδη έχει σημειώσει τις πρώτες της επιτυχίες σε αυτόν. Ειδικότερα, στόχος της είναι πολυτελείς και high end τουριστικοί προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Αθήνα, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στα σχέδια του Ομίλου συγκαταλέγεται, επίσης, η ισχυροποίηση της παρουσίας του στο Real Estate και στις τουριστικές υποδομές, όπου διαβλέπει σημάδια έντονης ανάκαμψης και σημαντικών προοπτικών. Ειδικότερα στο Real Estate, η Intrakat επικεντρώνεται σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών. Το πιο πρόσφατο απόκτημά της είναι το πολυτελές Apanema Resort στη Χώρα Μυκόνου, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο luxury boutique hotel.

Το «πράσινο» μέλλον
Αναμφίβολα η Intrakat επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό, ύψιστη επενδυτική προτεραιότητά της αποτελούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ήδη ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει σταθερές χρηματοροές για τα επόμενα χρόνια, χάρη στο σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW. Σημαντική είναι για τον Όμιλο και η μεγάλη ευκαιρία που διαφαίνεται για την αύξηση της «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα και στα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #11

Keywords
Τυχαία Θέματα