«Άνοιγμα» 35 δισ. δολαρίων από την Nova Nordisk έως το 2030

16:41 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο δανέζικος φαρμακευτικός Κολοσσός, Nova Nordisk, πρόκειται να επενδύσει για την ανάπτυξη μέχρι το 2030 ποσό που ξεπερνά τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, με «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος να είναι το χάπι Wegovy, χάπι κατά της παχυσαρκίας που έχει καταγράψει αξιοσημείωτες πωλήσεις.

Μιλώντας στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Kasim Kutay, δήλωσε ότι θα γίνεται για τα επόμενα χρόνια αύξηση της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ετησίως, ποσό που ενδέχεται να φτάσει και τα 7 δισεκατομμύρια

δολάρια ετησίως.

Η δήλωση αυτή του Kutay έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας Catalent έναντι 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξαγορά αυτή είχε ως στόχο είχε ως κύριο στόχο την αισθητή αύξηση της παραγωγής του Wegovy, του οποίου η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2023, δημοσίευμα του Bloomberg σημείωνε πως η αξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,87 τρισ. κορόνες (423 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας μέχρι και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Δανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
anoigma-35-dis-dolarion-apo-tin-nova-nordisk-eos-to-2030.htm
Τυχαία Θέματα