Ανοδικά δοκιμάζει η αγορά μετά από τριήμερη διόρθωση

21:22 4/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διέκοψε τις πτωτικές συνεδριάσεις το ΧΑ και επανήλθε σε θετικό πρόσημο, με μικρή άνοδο, αν και έλειψε ο ενθουσιασμός και ο μεγάλος τζίρος ως αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων που συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, σε αρκετές μετοχές. Την ίδια ώρα οι μεγάλες αγορές στην Ευρώπη ήταν ανοδικές με εξαίρεση το Μιλάνο και το Παρίσι που όμως οριακά δεν πρόφτασε να καλύψει το αρνητικό κλείσιμο ερχόμενο από τα χαμηλά.

Οι αγορές της Φραγκφούρτης, του Λονδίνου και της Μαδρίτης έβγαζαν δυναμισμό, η προσυνεδρίαση και το άνοιγμα της Wall Street το ίδιο, αλλά το ΧΑ δεν είχε ορμή για μία άλλη συνεδρίαση και ήταν

άτονο σε βαθμό να μπορεί να παρκάρει ο Γενικός Δείκτης, με ακρίβεια μοιρογνωμονίου.

Ο Γενικός Δείκτης μετά από ανοδικό άνοιγμα, υποχώρησε στις 12:30 σε αρνητικό πρόσημο, έκλεισε με το χαμηλό του μέχρι τις 14:00 στις 1.376 μονάδες παλαιό ανοδικό χάσμα και επανήλθε σιγά-σιγά ανοδικά, για να περάσει μετά τις 16.30 σε θετικό έδαφος το οποίο και διατήρησε με προσεκτικά κλεισίματα μέχρι τη λήξη.

Εθνική Τράπεζα και Eurobank δέχθηκαν ρευστοποιήσεις στο μέσον της συνεδρίασης, αλλά σιγά- σιγά τις απορρόφησαν και έκαναν αξιοπρεπή κλεισίματα, αλλά μόνον η δεύτερη είχε αρκετή δύναμη. Έτσι δεν απειλήθηκε το θετικό πρόσημο και τα ημερήσια κέρδη της. Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η Alpha Bank αλλά με διαφορετική πορεία, κινούμενη οριζόντια και χαμηλότερα, μετά το ανοδικό άνοιγμα.

Θετικό κλείσιμο και καλή παρουσία είχε η ΔΕΗ, ενώ κράτησε το θετικό πρόσημο και ο ΟΠΑΠ, που έδωσε μάχη και είδε να ψαλιδίζουν τα ημερήσια κέρδη οι δημοπρασίες. Η Τράπεζα Πειραιώς, έχει ακόμα πωλητές και υποχώρησε, ενώ για μία ακόμα συνεδρίαση είχε καλή παρουσία η Aegean. ΤΙΤΑΝΑΣ, ΔΑΑ, Coca-Cola και Cenergy συνέβαλαν με ανοδική πορεία.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 118,7 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 22,87 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα σε Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 1.386,38 μονάδες. Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,21% στις 3.335,88 μονάδες, όπως και ο δείκτης FTSEM στη μεσαία κεφαλαιοποίηση που έκλεισε στις 2.297,63 μονάδες με άνοδο 0,16%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.167,64 με άνοδο 0,34%

Συνολικά 63 μετοχές έκλεισαν ανοδικά, έναντι 48 που υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
anodika-dokimazei-i-agora-meta-apo-triimeri-diorthosi.htm
Τυχαία Θέματα