Ανησυχητικά μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία από τη Fed

17:07 3/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν, έστειλε απαισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να υπάρξει «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας, που θα έρθει μαζί με μικρή άνοδο του πληθωρισμού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος της Fed

αναμένεται στη σημερινή του ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα να «προσγειώσει» τις αισιόδοξες βλέψεις για το μέλλον της αμερικανικής, και κατά συνέπεια της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Μπάρκιν έχει ήδη σταθεί στην πτωτική πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος σε εξαμηνιαία βάση έχει κινηθεί πλέον κάτω και από το στόχο του 2% της τράπεζας, αλλά και τα αρκετά χαμηλά επίπεδα των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών συνεδρίαση της Fed μάλιστα συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων, με τα στελέχη της να προβλέπουν – στο πλαίσιο των τριμηνιαίων προβλέψεων τους για την οικονομία – τρεις τέτοιες κινήσεις, της τάξης των 25 μονάδων βάσης η κάθε μία, μέσα στο 2024. Η στροφή στη νομισματική πολιτική της φάνηκε να δικαιώνει τις εκτιμήσεις των αγορών χρήματος, αν και αυτές περιμένουν ακόμη περισσότερες μειώσεις το επόμενο έτος.

Keywords
Αναζητήσεις
anisychitika-minymata-gia-tin-pagkosmia-oikonomia-apo-ti-fed.htm
Τυχαία Θέματα