Ανδρέας Καρταπάνης: «Ο ιατρικός τουρισμός είναι ένα προσοδοφόρο πεδίο»

15:43 3/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο Business Voice ο Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ.

Ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου για τον ιατρικό τουρισμό;

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μιλάμε ακατάπαυστα για τον ιατρικό τουρισμό. Θεωρούμε ότι το κλίμα, το επιστημονικό προσωπικό και οι υποδομές που έχουμε, που είναι πράγματι

εξαιρετικού επιπέδου, αρκούν για να μπούμε στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους που ένας ασθενής αναζητεί θεραπεία εκτός της πατρίδας του. Ή αναζητεί χαμηλότερο κόστος απ’ ότι στην πατρίδα του, ή αναζητεί υπηρεσίες, που είτε δεν παρέχονται στην πατρίδα του, είτε η ποιότητά τους δεν είναι υψηλού επιπέδου. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα επιλέξει την Ελλάδα γιατί δεν είναι μια φθηνή χώρα. Στη δεύτερη περίπτωση που συνήθως οι ασθενείς είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου θα επιλέξει άλλες χώρες, που τις γνωρίζει καλύτερα γιατί εμείς δεν έχουμε προβάλει πειστικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας είναι ότι όσο ανταγωνιστικοί και να θέλουμε να είμαστε όταν στο τέλος επιβάλλεται ΦΠΑ 24% στις υπηρεσίες μας, βγαίνουμε εκτός αγοράς. Με τέτοιους συντελεστές είμαστε ακριβότεροι και από τη Γερμανία. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε πολλά για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Φυσικά και ο ιατρικός τουρισμός είναι ένα προσοδοφόρο πεδίο που μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά προσφέροντας εξατομικευμένη φροντίδα και άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει η πατρίδα μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αρκεί η προσέγγιση να είναι σωστή.

Υπάρχει κάποιο πλάνο και αν ναι από που θα ξεκινήσετε;

Πλάνο έχουμε και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό αρκετά χρόνια. Το βασικό είναι να πείσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεις σε συνδυασμό με το κόστος τους. Για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω αρκετά δύσκολα και τα δύο, αλλά δεν απογοητευόμαστε και συνεχίζουμε. Έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι τώρα και θεωρώ ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο.

Η προσθήκη του κ. Κωφίδη πως πιστεύετε ότι θα αλλάξει την δυναμική στο τμήμα καρδιάς;

Ο καρδιολογικός τομέας είναι ήδη κορυφαίος στο ΥΓΕΙΑ, και αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες προσφέροντας την καλύτερη δυνατή διάγνωση και περίθαλψη στους ασθενείς μας. Το ΥΓΕΙΑ μαζί με το ΜΗΤΕΡΑ είναι τα μεγαλύτερα καρδιολογικά κέντρα στην Ελλάδα. Ο αριθμός των περιστατικών που διεκπεραιώνουν κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερος σχεδόν απ’ όλα τα δημόσια νοσοκομεία και υπολείπονται μόνο κατά τι από αυτά του Ωνασείου.
Μέσα από τη συνεργασία μας με τον καρδιοχειρουργό κ. Κωφίδη, ο οποίος είναι κορυφαίος επιστήμονας παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τον τομέα Καρδιάς του ΥΓΕΙΑ εμπλουτίζοντας τον με νέες σύγχρονες τεχνικές, που παρέχουν στον κάθε ασθενή εξειδικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Ενισχύουμε έτσι ένα από τους πιο σημαντικούς θεραπευτικούς πυλώνες του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Keywords
Αναζητήσεις
andreas-kartapanis-o-iatrikos-tourismos-einai-ena-prosodoforo-pedio.htm
Τυχαία Θέματα