«Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1.251 ευρώ» υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας

17:13 2/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται στα 1.251 ευρώ, ενώ υπογράμμισε τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες σχετικά με τον δείκτη της ανεργίας. Εκτίμησε πως όσοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές στο τομέα του τουρισμού θα έχουν πλέον μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση

του Ant1, ο Β. Σπανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχει «θετικό ντόμινο» στην αγορά εργασίας, ενώ στάθηκε στο ότι υπάρχει μείωση στην ανεργία.

«Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που ήδη έχουν εξαγγείλει πριν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση του αρχικού τους μισθού. Δηλαδή στην αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή βλέπουμε να γίνεται ένα θετικό ντόμινο για τον εργαζόμενο και τις αποδοχές του. Εμείς έχουμε βασικό κυβερνητικό στόχο να φθάσει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1251 ευρώ, όταν ήταν πολύ πιο κάτω τα περασμένα χρόνια. Για την ανεργία να πω ότι με βάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη έχουμε μείωση στις γυναίκες και στους νέους σχετικά με τον Ιανουάριο του 2023. Στο δρομολόγιο που έχουμε όσο αφορά στην ανεργία, τον μέσο μισθό, τον κατώτατο μισθό και όλα όσα αφορούν στα θέματα της εργασίας είμαστε μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού «θα συμπαρασύρει πάνω από 25 επιδόματα, όπως είναι το επίδομα μητρότητας, το επίδομα ανεργίας και πολλά άλλα».

Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Β. Σπανάκης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού θα έχουν το 2024 μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές. «Επειδή έχουμε μπροστά μας την τουριστική περίοδο, να πω επιπλέον ότι όσοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές στο τομέα του τουρισμού μας θα έχουν πλέον μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μιλάμε για ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων το οποίο απασχολείται στον τουρισμό».

Keywords
Αναζητήσεις
simera-o-mesos-misthos-einai-1251-evro-ypostirizei-o-yfypourgos-ergasias.htm
Τυχαία Θέματα