Ακόμα και για το 2025 «τραβάει» το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων στις ΗΠΑ

16:50 24/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο από τη Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) μοιάζει όλο και πιο μακρινό και η κουβέντα για Ιούνιο έχει «εξαφανιστεί» πλέον από το προσκήνιο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Market Watch, οικονομολόγοι της Goldman Sachs

εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων απόν την Τράπεζα παίρνουν «μετάθεση» για τον Σεπτέμβριο, καθώς μπορεί τα νούμερα σχετικά με τον πληθωρισμό «να έχουν αρχίσει να συμμορφώνονται» με τις επιθυμίες της Fed, αλλά ο κίνδυνος νέας εκτόξευσης δεν είναι ενδεχόμενο που μπορεί να αποκλειστεί.

«Πρώτα απ’ όλα το ενδεχόμενο της μείωσης των επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι, κάτι που από μόνο του δείχνει πως δεν υπάρχει αρνητική τροπή. Τα στοιχεία του πληθωρισμού συνεχίζουν να βελτιώνονται και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βρίσκονται κοντά στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά δεν θα είναι για κανένα λόγο ιδανικά. Όπως φαίνεται, τα επόμενα χρόνια ο πληθωρισμός θα έχει τα πάνω και τα κάτω του και για τον λόγο αυτό μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση το ενδεχόμενο μείωση των επιτοκίων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2024. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, o Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Βοστώνη ότι «πιστεύω πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις». Ανάμεσα σε άλλα, επισήμανε ότι «έχουμε κολλήσει στη σημερινή κατάσταση, ο πληθωρισμός δείχνει να επιμένει και να μην υποχωρεί».

Keywords
Αναζητήσεις
akoma-kai-gia-to-2025-travaei-to-endechomeno-meiosis-epitokion-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα