Στόχος της κυβέρνησης «να μεγαλώσει η πίτα» για τους μισθούς

15:19 24/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση την τελευταία πενταετία έχει μειώσει σημαντικά τους φόρους, ενώ για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον πληθωρισμό της ΕΕ. 

«Άμα δει κανείς σωρευτικά στο ζήτημα των τροφίμων, αν αυτές όλες οι ενέργειες απέδωσαν, βλέπω εδώ Ελλάδα: 30,3%, όπως έλεγα πριν για τον γενικό πληθωρισμό,

όσο και της ευρωζώνης: 30,1% της ευρωζώνης. Ευρωπαϊκή Ένωση: 33,8% και η Ισπανία 34,4% πληθωρισμός τροφίμων. Που σημαίνει ότι έγιναν επιμέρους κινήσεις, αλλά εγώ θέλω να πω τα εξής, επειδή μιλάμε για τους φόρους: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, προσωπικά και ο κ. Χατζηδάκης, ανήκουμε σε μία Κυβέρνηση, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θέλει και μόνο μειώνει φόρους. Έχει μειώσει στην πρώτη 4ετία πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές και έχει καταργήσει κάποιους εξ αυτών, ξεκίνησε στη δεύτερη 4ετία με Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, με την αύξηση του αφορολόγητου, που είναι μια μείωση φόρου, για οικογένειες με παιδιά κατά 1000 ευρώ. Μονιμοποίησε προσωρινά μειωμένους ΦΠΑ, πριν από λίγους μήνες, που ήταν προσωρινά μειωμένοι για την πανδημία, για τις μεταφορές, για τα προϊόντα που είναι σχετιζόμενα με την Υγεία. Σημαντικοί φόροι, δηλαδή, για την καθημερινότητα των πολιτών, που μειώθηκαν. Όμως, το κάνουμε πάντοτε με δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να το αντέχει η οικονομία μας, γιατί, όπως είπε και ο κ. Χατζηδάκης, δεν θέλουμε να είμαστε μια Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία ακόμη χρεοκοπία. Και, ναι, το καταλαβαίνω ότι για τον κόσμο που μας ακούει δεν είναι τόσο σημαντικό ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε ρυθμό μείωσης χρέους ως προς το ΑΕΠ, αλλά είναι πολύ σημαντικό -πιστέψτε με- για τις επόμενες γενιές. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι αυτές οι ενέργειες να φτάσουν στον καταναλωτή. Να έχουν, δηλαδή, θετική επίδραση στον καταναλωτή. Συμπέρασμα: Με βασικό στόχο την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, ο οποίος στόχος έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, για να μειώσουμε το χάσμα, όπως το μειώνουμε και στην ανεργία, πρέπει να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μαρινάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Να μεγαλώσουμε την πίτα»

Ερωτηθείς για τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση στον τομέα της αύξησης των θέσεων εργασίας, ο Π. Μαρινάκης έκανε λόγο για 400.000 θέσεις, ενώ έκανε λόγο και για σημαντική συνεισφορά λόγω της μείωσης των φόρων.

«Για να μπορέσεις να δίνεις μεγαλύτερο εισόδημα στους πολίτες, στον ιδιωτικό τομέα αυτό προκύπτει από την ανάπτυξη και από όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει μια Κυβέρνηση: να φέρνει επενδύσεις, να φτιάχνει το ψηφιακό Κράτος. Δηλαδή, όλες αυτές οι δουλειές που έχουν δημιουργηθεί, δεν φύτρωσαν, οι 400.000 θέσεις εργασίας. Ο βασικός τρόπος για να το καταφέρεις είναι να μεγαλώσεις την πίτα. Γιατί πρέπει να μεγαλώσεις την πίτα;

Πρέπει να μεγαλώσεις την πίτα για να μπορούν να δουλεύουν περισσότεροι, να μπορούν να πληρώνουν περισσότεροι, όχι περισσότερους φόρους, περισσότεροι να πληρώνουν φόρους, να έχει περισσότερα έσοδα το Κράτος. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει περισσότερα έσοδα από μεγαλύτερους φόρους, έχει περισσότερα έσοδα γιατί δουλεύουν 400.000 περισσότεροι άνθρωποι. Γιατί ήρθαν επιχειρήσεις. Είμαστε πρωταθλητές στις εξαγωγές, είμαστε πρωταθλητές σε ξένες επενδύσεις. Και έτσι, όσο συνεχίζεται αυτή η εξέλιξη η θετική, θα μπορούμε να μειώσουμε κι άλλους φόρους»

Keywords
Αναζητήσεις
stochos-tis-kyvernisis-na-megalosei-i-pita-gia-tous-misthous.htm
Τυχαία Θέματα