ΑΕΚ και Athens Comics Library δίνουν ασίστ σε γυναίκες ευάλωτων ομάδων

06:34 5/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Συνδιοργανώτρια αλλά και οικοδέσποινα, ταυτόχρονα, θα είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ στο 1ο Leadership Program του Girl Power Academy Greece. Το οποίο, θα γίνει από 1 ως 4 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο των «κιτρινόμαυρων» στα Σπάτα.

Απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες 18-30 ετών όλων των εθνικοτήτων. Οι οποίες, προέρχονται από ευάλωτες ομάδες (χαμηλό εισόδημα, θύματα κακοποίησης, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστριες,

πρόσφυγες) και επιθυμούν να επιδιώξουν μια προπονητική καριέρα, αλλά κυρίως να συνδεθούν με ένα μεγαλύτερο δίκτυο γυναικών που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Το Girl Power ιδρύθηκε από την Khalida Popal, πρώην αρχηγό της Γυναικείας Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν. Επικεντρώνεται στις γυναικείες μειονότητες δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν καλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μέσω του αθλητισμού. Ο στόχος του οργανισμού είναι να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για να κινητοποιεί και να ενδυναμώνει τις μειονότητες στην Ευρώπη.

Η σχετική ανακοίνωση, στον λογαριασμό της ΠΑΕ στο Instagram, αναφέρει: «Με μια δήλωση του Λιβάι Γκαρσία η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την συνδιοργάνωση με την Athens Comics Library του 1ο Leadership Program του Girl Power Academy Greece που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 1-4 Δεκεμβρίου 2022 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό – αθλητικό project που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Προπονητικό Κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Το Girl Power Academy Greece είναι ένα καινοτόμο project που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τη θέση της γυναίκας στο ποδόσφαιρο και να αλλάξει την πεποίθηση ότι ως άθλημα δεν απευθύνεται και στα δύο φύλα!

Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθεί το 1ο Leadership Program στο οποίο μπορούν να λάβουν συμμετοχή δωρεάν 25 γυναίκες ηλικίας 18-30 ετών.

Το Girl Power Academy Greece ήρθε στην Ελλάδα με τον Δανέζικο οργανισμό Girl Power Organisation και την Khalida Popal, την πρώην αρχηγό της Γυναικείας Εθνικής Ομάδας του Αφγανιστάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα social media του Girl Power Academy Greece σε Instagram, Facebook και LinkedIn και στο mail [email protected]».

Στην ανακοίνωση που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτη η Athens Comics Library, αναφέρει: «Η Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Δανέζικο οργανισμό Girl Power φέρνει στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Girl Power Academy Greece.

Πρόκειται για μια ακαδημία ενδυνάμωσης νέων ηγετών, προπονητριών, δίνοντας τους τα εργαλεία και τη μεθοδολογία για να διερευνήσουν και να εξοικειωθούν με θεωρίες και μεθοδολογικές πρακτικές για θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, συμπεριληπτικής προπονητικής συμπεριφοράς κ.α.

Απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες 18-30 ετών όλων των εθνικοτήτων οι οποίες προέρχονται από ευάλωτες ομάδες (χαμηλό εισόδημα, θύματα κακοποίησης, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες, πρόσφυγες) και επιθυμούν να επιδιώξουν μια προπονητική καριέρα, αλλά κυρίως να συνδεθούν με ένα μεγαλύτερο δίκτυο γυναικών που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι το “Girl Power Coaching Seminar”. Αφορά την συμμετοχή σε ένα 3ήμερο σεμινάριο απόκτησης προπονητικής εμπειρίας ακολουθώντας τη μεθοδολογία του Girl Power.

Στο δεύτερο στάδιο, οι συμμετέχουσες παρακολουθούν ένα εντατικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης με έμφαση στις ηγετικές ικανότητες, αλλά και στην δικτύωση. Ολοκληρώνοντας την συμμετοχή τους θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσουν τη δική τους grassroots ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο στάδιο του προγράμματος είναι το “Girl Power Mentorship Program”. Κάθε συμμετέχουσα συνεργάζεται με ένα μέντορα που την υποστηρίζει για να μεταφέρει την τεχνογνωσία στη δική της κοινότητα.

Το Girl Power ιδρύθηκε από την Khalida Popal, πρώην αρχηγό της Γυναικείας Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν. Επικεντρώνεται στις γυναικείες μειονότητες δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν καλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μέσω του αθλητισμού.

Ο στόχος του οργανισμού είναι να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για να κινητοποιεί και να ενδυναμώνει τις μειονότητες στην Ευρώπη. Τέτοιες ομάδες αποτελούνται από μετανάστες, πρόσφυγες και μέλη της LGBT κοινότητας.

Ο οργανισμός προσπαθεί να ενημερώνει και να κάνει κατανοητούς τους διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να προωθεί την θρησκευτική και την φυλετική ανοχή στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.Το Girl Power βρίσκει εθελοντές εκπαιδευτές για να δουλέψουν σε όλα τα αθλήματα με τις κοινότητες και προσπαθεί να τις συνδέσει με τους τοπικούς Δανούς πολίτες».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα