Sniper: Η «τραπεζίτισσα» και ο «αθόρυβος» manager

10:23 10/4/2023 - Πηγή: Emea.gr
Οι «σκιές» πίσω από την πετυχημένη «τραπεζίτισσα»

Μπορεί να έχει συγκεντρώσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας – και δικαίως θα πουν οι περισσότεροι (μαζί και εγώ) – αλλά παράλληλα έχει δημιουργήσει πολλές «σκιές» γύρω από τη δράση της, έχοντας ενοχλήσει πολλούς σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, τόσο σε τραπεζικό, όσο και σε πολιτικό! Και από κοντά και η σύμβουλος της, που όπως λένε οι «καλές» γλώσσες έχει πάει εκεί «φυτευτή» και γενικά (λένε οι ίδιες γλώσσες) έχει την δική της ατζέντα!

Η επιχειρηματικότητα στο «απόσπασμα»

Αίσθηση

προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Business Voice (το περασμένο Σάββατο). Η επιχειρηματικότητα στο «απόσπασμα», ήταν ο τίτλος του κειμένου – κεντρικού θέματος – και όλοι αναζητούν ποιος είναι ο Σάντσο Πάντσα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και τον «ρόλο» τον διεκδικούν με μεγάλο ανταγωνισμό παλαιότερα και νυν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο «αθόρυβος» manager που θέλει να γιγαντώσει τον ΤΙΤΑΝΑ

Με ποδοσφαιρικούς όρους η «μεταγραφή» αυτή θα ήταν «μεταγραφή» αεροδρομίου. Ο λόγος για τον Marcel Cobuz, τον Γαλλορουμάνο CEO του Ομιλού ΤΙΤΑΝ, o οποίος ήλθε στην Ελλάδα έχοντας θητεύσει στη  μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία του κόσμου, τη LafargeHolcim! Στόχος του πρώτου CEO στο «τιμόνι» του ελληνικού ομίλου τσιμεντοβιομηχανίας που για πρώτη φορά «δίνει» τα «κλειδιά» σε έναν «ξένο» (εκτός της οικογένειας) είναι η ακόμη μεγαλύτερη διεθνοποίηση του Ομίλου, αλλά και η εδραίωση του στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανθρακοποίησης! Στο πλαίσιο αυτό πυκνώνουν οι φήμες που κάνουν λόγο για μεγάλο «χτύπημα» του ΤΙΤΑΝΑ στην διεθνή σκηνή! Μιλάμε για «χτύπημα» που θα τον βάλει απευθείας (και για πάντα) στους ομίλους του Champions League!

Η HP τα αλλάζει όλα!

Είναι προφανές πως τα πάντα αλλάζουν, μην λέμε πάλι τα ίδια, και με «οδηγό» την τεχνολογία σε λίγα χρόνια (όχι πολλά) όσα ξέρουμε σήμερα δεν θα είναι τα ίδια! Και δεν μιλάμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά για όλα τα άλλα! Έτσι δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας να έχουμε στην κατοχή μας ένα προϊόν και στην ουσία να μην μας ανήκει… αλλά να το νοικιάζουμε για πάντα! Και όμως όσο και αν σας φαίνεται αυτό κάτι το απίθανο σας μιλάω ειλικρινώς η HP ετοιμάζει τη δική της μεγάλη επανάσταση, καθώς ο χρήστης πλέον θα μπορεί να αγοράζει – νοικιάζει το PC που επιθυμεί (laptop κατά κύριο λόγο) χωρίς να δεσμεύει κάποιο χρηματικό ποσό, αλλά «νοικιάζοντας» το. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί κάθε δύο ή τρία χρόνια (σε μερικές περιπτώσεις και νωρίτερα) να αλλάζει το laptop του, καταβάλλοντας το ίδιο ενοίκιο – συνδρομή!

Οι εταιρείες που θέλουν δημοσιότητα σε μια αγορά που δεν τους ενδιαφέρει!

Η Ελλάδα – σε όλα τα επίπεδα – δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει! Έτσι βλέπουμε εταιρείες που λένε (ανοιχτά) πως δεν μας ενδιαφέρει η ελληνική αγορά, να οργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου – ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Τύπου (στην Ελλάδα). Αλήθεια, ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση;  Μήπως τελικά μας θεωρούν (όχι μόνο τα Μέσα) ιθαγενείς; Το μόνο που λείπει να μας μοιράζουν καθρεφτάκια!

Keywords
Τυχαία Θέματα