Σε κλοιό κινεζικών πολεμικών πλοίων και στρατιωτικών αεροσκαφών η Ταϊβάν

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ταϊβάν καθώς το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εντόπισε 11 πολεμικά πλοία και 70 στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας, που πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Πρόκειται, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ για προσομοίωση επίθεσης των κινεζικών δυνάμεων στην Ταϊβάν, ως προειδοποίηση μετά τη συνάντηση της προέδρου της Ταϊβάν με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής.

Ο κινεζικός στρατός

«συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι παρακολουθεί τις κινήσεις των πυραυλικών δυνάμεων της Κίνας, ενώ οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχουν θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις τους στην περιοχή.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για «πολύ σοβαρή απειλή», με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή και πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου για την Ταϊβάν Μάικ Γκάλαχερ να δηλώνει ότι «θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν την απειλή της Κίνας», προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να επανενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα».

ΚίναΠλοίαΤαϊβάν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα