Sniper: Δυναμική πορεία και το 2023 για την Ευρωχαρτική – Ενδυνάμωση της παραγωγικής ισχύος της Dunapack Packaging Ελλας ΑΕΒΕ στο Σχηματάρι

10:48 17/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δυναμική πορεία και το 2023 για την Ευρωχαρτική
Σε τροχιά ανάπτυξης και επίτευξης των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει για το τρέχον έτος φαίνεται πως βρίσκεται η Endless ΕC, γνωστότερη και ως Eυρωχαρτική. 

Η διοίκηση της εταιρείας φιλοδοξεί πως το 2023 θα είναι σε θέση να επιτύχει αύξηση του όγκου των προϊόντων που πουλά, τον περιορισμό του ρυθμού ανόδου των εξόδων προς αντιστάθμισμα στην αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, αλλά και των λοιπών εξόδων και πιέσεων (λ.χ. μεταφορικά), την

διατήρηση της ρευστότητας σε εξόχως υψηλά επίπεδα, αλλά και την εισαγωγή νέων προϊόντων και δη στους μεγάλους λιανεμπόρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 2022, η εταιρεία πέτυχε πωλήσεις της τάξεως των 76 εκατομμυρίων ευρώ -περίπου- σε σχέση με 58,5 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Μέγεθος ενισχυμένο κατά 29,75%.

Σε ότι αφορά στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Ευρωχαρτικής, διαμορφώθηκαν σε €6,34 εκατομμύρια, ενισχυμένα κατά 62,56% εν συγκρίσει με 3,9 εκατομμύρια ευρώ το 2021. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων υπερπολλαπλασιάστηκαν κατά 220,41%, φτάνοντας στα €3,5 εκατομμύρια σε σχέση με 1 εκατομμύριο ευρώ το 2021.

Η Endless EC δραστηριοποιείται από το 1985 στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου και την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών, με την εταιρεία να εδρεύει (παραγωγικές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι) στον Ασπρόπυργο, ενώ παράλληλα διαθέτει υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετεί την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και αγορά της Βορείου Ελλάδος. Αποτελεί δε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου χαρτικών και απορρυπαντικών, απασχολώντας κάτι παραπάνω από 250 άτομα προσωπικό.

Οι δραστηριότητες της χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: Την ανάπτυξη και παραγωγή χαρτικών και υγρών απορρυπαντικών υπό το brand name “Endless”, την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, αλλά και τις εξαγωγές.

Στο προϊοντικό πορτφόλιο της εταιρείας περιέχονται χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και επαγγελματικές συσκευές. Απευθύνεται δε, τόσο σε επαγγελματίες, όσο και ιδιώτες καταναλωτές, ενώ κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι το καινοτόμο χάρτινο τραπεζομάντηλο, προϊόν για το οποίο δεν υπάρχει η δυνατότητα τοπικής παραγωγής.

Στο διοικητικό «τιμόνι» της εταιρείας βρίσκεται η νέα γενιά των οικογενειών Τρακάκη και Χριστόπουλου, τα μέλη των οποίων έχουν θέσει ως όραμά τους να συνεχίσουν να αποτελούν τμήμα της καθημερινότητας των καταναλωτών, προσφέροντας ασφαλή, προσιτά και υψηλής ποιότητας προϊόντα, επενδύοντας αποτελεσματικά και σταθερά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα, ζητούμενο είναι και η προσθήκη αξίας στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας, καθώς επίσης και η προσφορά και επιστροφή στην Κοινωνία.

Ενδυνάμωση της παραγωγικής ισχύος της Dunapack Packaging Ελλας ΑΕΒΕ στο Σχηματάρι
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης το επενδυτικό σχέδιο της Dunapack Packaging Ελλας ΑΕΒΕ, η οποία μέχρι πρότινος έφερε την διακριτική επωνυμία «ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» που αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας μονάδας παραγωγής κυματοειδούς χαρτιού, χαρτονιού και χαρτοκιβωτίων, η οποία εδρεύει και λειτουργεί στο Σχηματάρι. Όσο για το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 15.454.433,55 ευρώ, ενώ η συνολική ενίσχυση που λαμβάνει η εταιρεία διαμορφώνεται στα 3.863.608,39 ευρώ. Αυτή δε, χορηγείται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Παράλληλα, εγκρίθηκε το δικαίωμα έναρξης χρήσης της ωφέλειας του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής της Dunapack Packaging Ελλας ΑΕΒΕ μέχρι του ποσού του €1.287.869,46. Ποσό, που αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού εγκεκριμένου ποσού της φορολογικής απαλλαγής, ύψους 3.863.608,39 ευρώ.

Η Dunapack Packaging κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στον ευρύτερο τομέα των λύσεων συσκευασίας από κυματοειδές χαρτί. Διαθέτει περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους και όγκο πωλήσεων που φτάνουν στα επίπεδα των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ εξυπηρετεί τους τοπικούς και διεθνείς πελάτες της με 24 μονάδες που εδρεύουν σε 11 χώρες Πανευρωπαϊκά.

Μέσω της τεχνολογίας, η Dunapack Packaging καταφέρνει να παράγει εξατομικευμένες λύσεις συσκευασίας με την υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης, καθώς επίσης μεμονωμένες, πολύχρωμες και εξειδικευμένες λύσεις συσκευασίας, ενώ το σύνολο των προϊόντων που παράγει είναι 100% ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα.

Σημειώνεται πως η Dunapack Packaging ανήκει στον όμιλο Prinzhorn, ο οποίος εδρεύει στη Βιέννη, που με τη σειρά του κατέχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά στη βιομηχανία συσκευασίας από κυματοειδές χαρτί και στη βιομηχανία χαρτιού και ανακύκλωσης. Απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους 5 κορυφαίους στην Ευρώπη στον τομέα του. Δραστηριοποιείται δε, σε τρεις τομείς: Dunapack Packaging (λύσεις συσκευασίας από κυματοειδές χαρτί), Hamburger Containerboard (παραγωγή χαρτιού) και Hamburger Recycling (συλλογή και εμπορία δευτερογενών πρώτων υλών).

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-dynamiki-poreia-kai-to-2023-gia-tin-evrochartiki--endynamosi-tis-paragogikis-ischyos-tis-dunapack-packaging-ellas-aeve-sto-schimatari.htm
Τυχαία Θέματα