Provocateur: Ντράπηκε και… η ντροπή στη δίκη για το Μάτι και ο Τσίπρας αντιμέτωπος με τους «διεθνιστές»

07:40 2/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Ντράπηκε και… η ντροπή στη δίκη για το Μάτι

Περίμεναν πάνω από 4 χρόνια οι συγγενείς των θυμάτων για να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κάποιοι δεν είχαν καν προβλέψει ότι η αίθουσα που επέλεξαν για να δικαστεί η υπόθεση ήταν τόσο μικρή που δεν χωρούσε ούτε τους… δικηγόρους. 

Είναι τουλάχιστον, ντροπή, όπως είπε και ένας συγγενής θύματος, στην μνήμη των 104 νεκρών, αλλά και των δεκάδων τραυματιών, να μην έχουν προβλεφθεί τα στοιχειώδη. 

Όπως είπε η πρόεδρος της έδρας οι επόμενες

συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, με πρώτη συνεδρίαση στις 7 Δεκεμβρίου. 

Θα πρέπει, όμως, άμεσα οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιληφθούν του θέματος και να δώσουν λύση, μην έχουμε επανάληψη της τραγελαφικής κατάστασης, γεγονός που δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κράτος. 

Επίσης, θα πρέπει οι πάντες να λειτουργήσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα – έστω και εάν είναι όλα πλημμελήματα – , καθώς, όπως τόνισαν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων, ο κίνδυνος της παραγραφής είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτός. 

Σύμφωνα με νομικούς, η υπόθεση θα παραγραφεί στις αρχές του 2026. 

Όπως διευκρίνισαν, μπορεί το χρονικό διάστημα να φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά η δίκη αναμένεται να διαρκέσει χρόνια και οριακά δεν θα παραγραφεί. 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα