Joker: Επίκειται σημαντική διόρθωση στο εγχώριο Real Estate τοπίο!

07:20 2/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Οργασμός» αποτελεί εκείνο τον όρο που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την αγορά του Real Estate, σήμερα, στην Ελλάδα. Φτάνει, απλά, να μην αποτελείς μέρος αυτής… Και εξηγούμαστε. Μια βόλτα σε ορισμένα προάστια της Αττικής (π.χ. Χολαργός, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Κάτω Κηφισιά) αποκαλύπτει πλήθος οικοδομών να χτίζονται, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού και δημιουργικότητας στους κατασκευαστές, στις εταιρείες μεσιτείας, αλλά και στις τράπεζες.

Μια

όμως «βαθύτερη» ανάλυση είναι αρκετή για να καταδείξει μια ελαφρώς προβληματική και διόλου ρόδινη πραγματικότητα. Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο Joker, οι σχετικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα καρά το τελευταίο χρονικό διάστημα κινούνται σε αντιδιαμετρική τροχιά σε σχέση με τις υψηλότατες θερμοκρασίες καύσωνα που επικρατούν τελευταία στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, μπορεί τα μικρότερου εμβαδού διαμερίσματα να πουλιούνται σχετικά εύκολα, σίγουρα όχι όσο σε σχέση με ότι συνέβαινε ορισμένους μήνες νωρίτερα, εντούτοις όμως στα μεγαλύτερων τετραγωνικών διαμερίσματα, οι πράξεις πώλησης δείχνουν να έχουν «κολλήσει», αν όχι «παγώσει», προκαλώντας κατ’ επέκταση έντονο προβληματισμό στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς τα συγκεκριμένου τύπου ακίνητα συνήθως αποφέρουν σημαντικά, όσο και ιδιαίτερα υψηλά κέρδη.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς του Real Estate κάνουν λόγο για είσοδο του σε μια αισθητή φάση διόρθωσης, προκαλώντας εκτός από εκνευρισμό και έντονο προβληματισμό. Γιατί; Μα εξαιτίας του γεγονότος πως παρατηρούνται τα ίδια λάθη που είδαμε την περίοδο πριν από το 2010 και όλοι θυμόμαστε που οδήγησαν και τι συνέβη…

Keywords
Αναζητήσεις
joker-epikeitai-simantiki-diorthosi-sto-egchorio-real-estate-topio.htm
Τυχαία Θέματα