Sniper: O «Μαραθώνιος» του πρώην COO του Ομίλου Πειραιώς

07:01 2/8/2023 - Πηγή: Emea.gr
Αποδοτικός ο «Μαραθώνιος» του πρώην COO του Ομίλου Πειραιώς

Η επίτευξη επίπονων, ιδιαίτερα απαιτητικών, όσο και περίπλοκων στόχων δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια κούρσα ταχύτητας, αλλά αντιθέτως αποτελεί έναν αγώνα αντοχής μακράς διάρκειας.

Μια ρήση που συναντάται συχνά – πυκνά στον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτή, μου ήρθε κατά νου βλέποντας ένα σημείο από τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε ο Όμιλος Πειραιώς. Σε τι αφορά; Μα στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της συνέχισης της πτωτικής πορείας των επαναλαμβανόμενων λειτουργικών εξόδων και κατά το δεύτερο

τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, αυτά διαμορφώθηκαν στα 199 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωσης της τάξεως του 2% σε τριμηνιαία και 4% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα γενικά και διοικητικά έξοδα περιορίστηκαν κατά 6% τριμηνιαίως και 10% σε ετήσια βάση! Αποτέλεσμα; Ο δείκτης κόστους προς βασικά έσοδα του Ομίλου Πειραιώς να διαμορφωθεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 32%.

Μιας και ο λόγος για μαραθώνιους, λάτρης και ενεργός συμμέτοχος τους και ο πρόσφατα αποχωρήσας COO, ο οποίος είχε ως βασική αποστολή τον περιορισμό του κόστους και των εν γένει εξόδων της τράπεζας. Mission Accomplished για τον ίδιο και παρακαταθήκη για προσεχείς εργοδότες του.

Σίγουρα όχι για το τρέχον «μαγαζί» που εργάζεται, την Viva, καθώς από τη μια πρόκειται για μια συντηρητική – σε επίπεδο κόστους – επιχείρηση και από την άλλη ο ρόλος του αναμένεται να είναι σημαντικός όσο και υποστηρικτικός σε επίπεδο πολλαπλής ανάπτυξης προς τις -ούτως ή άλλως – πολυάριθμες αγορές στις οποίες και ήδη δραστηριοποιείται.

Αγώνας «δρόμου» για τις Κινεζικές Βίζες

Αίτημα για την λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (VISA) προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή από την Κίνα προς την χώρα μας, κατέθεσε εχθές ο Κινέζος Πρέσβης σε συνάντηση εργασίας που είχε στο υπουργείο Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως – έπειτα και από την άρση των περιοριστικών μέτρων στις διεθνείς μετακινήσεις ως συνέπεια της πανδημικής κρίσης – οι Κινέζοι είθισται να έχουν δυο σημαντικά σημεία αναφοράς σε επίπεδο οργανωμένων ταξιδιών προς το εξωτερικό: Την Κινεζική Πρωτοχρονιά (είθισται να κινείται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου) και κατά το δίμηνο μέσα Μαρτίου-μέσα Μαΐου.

Ιδανικά, λοιπόν, για επέκταση της τουριστικής σεζόν προς τα επάνω (ήτοι τις πολύ αρχές της) είτε για περαιτέρω ενίσχυση των πρωτόγνωρα υψηλών μεγεθών τουρισμού της πρωτεύουσας.

Όποια και από τα δύο σενάρια κι εάν επικρατήσει, πρόκειται για πολύτιμα έσοδα και δη σε συνάλλαγμα.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, στην προαναφερθείσα συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας, αλλά και οι δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Πεκίνο.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περίοδο 2022-2024 μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία κάπου έδειχνε να έχει βαλτώσει. Ευκαιρία για μετάδοση νέας πνοής προς όφελος του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Ενίσχυση του «οπλοστασίου» καταπολέμησης του e-εγκλήματος

Διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου αναφορικά με το έργο για την παροχή  υπηρεσιών για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την καταγραφή των στατιστικών στοιχείων που απαιτείται να τηρούνται σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με τις διατάξεις σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και των βασικών αδικημάτων αυτών και χορηγούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνείς οργανισμούς, προκήρυξε προ μερικών ημερών το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται – μεταξύ άλλων: υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, πακέτα λογισμικού και ΙΤ, παροχή συμβουλών, εκπαίδευση κ.ά.

Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 304.425 ευρώ, με ΦΠΑ, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU στο Πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών έχει οριστεί η Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-o-marathonios-tou-proin-coo-tou-omilou-peiraios.htm
Τυχαία Θέματα