Joker: Διπλό χτύπημα για το δίδυμο του «Πιστού Μπροστινού» και του «Σκιώδη» του Εισηγμένου Ομίλου Media!

08:42 10/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε σημείωμα της – διπλανής – απο εμάς στήλης, του Ελεύθερου Σκοπευτή, προ μερικών ημερών είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση ενός Εισηγμένου Ομίλου Media, ο οποίος το 2011 είχε προκρίνει προς τους εργαζομένους και τα στελέχη του την υπογραφή συμφωνητικού μείωσης των αποδοχών τους κατά το 1/5 (20%), διαδικασία που επανέλαβε  (πρόσθετη μείωση κατά 20% των ήδη κατά 20% «κουτσουρεμένων» αμοιβών τους) στα τέλη του καλοκαιριού του 2015 έπειτα από την… υπερήφανη διαπραγμάτευση και το 3o Μνημόνιο.

Έκτοτε

είχαμε εξελίξεις. Δυσάρεστες για τον «Σκιώδη». Ο τελευταίος, ο οποίος αποτελεί τον ουσιαστικό ισχυρό άνδρα του Εισηγμένου Ομίλου Media, παρά το γεγονός ότι στο ανάπτυγμα του σχεδίου Εταιρικής Διακυβέρνησης κατέχει έναν – φαινομενικά- τυπικό, μη-ουσιαστικό ρόλο ή αλλιώς μη-Εκτελεστικό, εντούτοις όμως είναι… the man στο συγκεκριμένο εισηγμένο Όμιλο! Κάτι, που εάν λανθάνει της προσοχής μας έρχεται σε πλήρη ανακολουθία, μα και παράβαση των Κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο σχέδιο λειτουργίας και τις υποχρεώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Ομίλου Media, τα Μη-Εκτελεστικά μέλη παρακολουθούν και εξετάζουν τη στρατηγική, την υλοποίησή της, καθώς επίσης και την επίτευξη των στόχων της, διασφαλίζουν την αποτελεσματική εποπτεία των Εκτελεστικών μελών και των ανάλογων KPIs που έχουν τεθεί, εξετάζοντας και κρίνοντας τις προτάσεις που τυχόν υποβάλλουν τα εκτελεστικά μέλη κ.ο.κ.

Επιστρέφουμε στις δυσάρεστες εξελίξεις που είχαμε αναφέρει δυο παραγράφους νωρίτερα. Έχει καταγραφεί, λοιπόν, ένα αρχικό (μικρό, σε πρώτη φάση) «κύμα» παραιτήσεων στελεχών 2ης γραμμής του Εισηγμένου Ομίλου Media, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής λογικής και πολιτικής. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα 5 επιστολές παραίτησης απεστάλησαν στο γραφείο του «Πιστού Μπροστινού», κάνοντας έξαλλο τον «Σκιώδη», στο διπλανό γραφείο! Επιχειρήθηκαν σειρά από ενέργειες αποτροπής και αντιστροφής της απόφασης, ωστόσο το σύνολό τους βρέθηκε στο κενό.

Όμως, τα κακά νέα δεν σταματούν εδώ. Θυμάστε που στο προ 5 ημερών αρχικό σημείωμα του Ελεύθερου Σκοπευτή, είχαμε τονίσει πως το προσωπικό του Εισηγμένου Ομίλου Media, από το 2011 και ανά εξάμηνο υπογράφουν και ανανεώνουν, ουσιαστικά, ένα συμφωνητικό διατήρησης της διπλής μείωσης του μισθού τους; Την περασμένη εβδομάδα έληξε ο χρόνος υπογραφής και υποβολής των νέων συμφωνητικών. Το αποτέλεσμα – τουλάχιστον – ανησυχητικό για το δίδυμο του «Πιστού Μπροστινού» και του «Σκιώδη», καθώς το ποσοστό των εργαζομένων που ανανέωσε τα προαναφερθέντα συμφωνητικά επί του συνόλου του headcount κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Πλέον, το δίδυμο βρίσκεται ενώπιον ενός δίστρατου, κάτι σαν το «δύο πόρτες έχει η ζωή». Είτε θα πρέπει να προβούν σε αναθεώρηση -ε πί τα βελτίω – των αποδοχών προς τους εργαζομένου του Εισηγμένου Ομίλου Media ή θα πρέπει να προχωρήσουν στην απόλυση όσων (πάρα πολλών, είναι η αλήθεια) αντιδρούν.

Αλήθεια, σε περίπτωση που δεν πρυτανεύσουν η λογική και η ψύχραιμη όσο και ορθή στάθμιση των δεδομένων, και προκριθεί η δυναμική αντίδραση από μέρους της εταιρείας, θεωρεί κάποιος πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δια μέσω των ανάλογων υπηρεσιών, θα μείνουν με… σταυρωμένα τα χέρια, όσο και απαθής απέναντι στους εργαζομένους; Δεν έχουν παρά να το αποτολμήσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αντανακλαστικά της ηγεσίας του Άδωνι Γεωργιάδη και των υφιστάμενων Αρχών.

Εσύ αποφασίζεις, «Σκιώδη»!

Keywords
Αναζητήσεις
joker-diplo-chtypima-gia-to-didymo-tou-pistou-brostinou-kai-tou-skiodi-tou-eisigmenou-omilou-media.htm
Τυχαία Θέματα