«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» στα θερινά και οι «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, Μιζούρι» στο Cosmote Cinema

14:02 9/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» επισκέπτεται τα θερινά σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια

Η εμβληματική ταινία «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδερφών Κοέν έφτασε ήδη στα θερινά σινεμά από την Summer Classics.

Ο Dude, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους  αντιήρωες της χιλιετίας που μας πέρασε, έρχεται να συστηθεί στο νεότερο κοινό, ένα τέταρτο του αιώνα μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Μάλλον η καλύτερη ταινία των αδερφών Κοέν, δίνει το στίγμα για αυτό που θα ακολουθούσε στην φιλμογραφία τους: Κωμωδία

καταστάσεων, απίστευτοι διάλογοι, εξαιρετικά soundtracks και ένα προσωπικό σουρεάλ στίγμα. Τεχνικά είναι μια από τις πιο αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες ταινίες της εποχής τους, με σκέψη και αφήγηση σε πολλά επίπεδα, ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» είναι μια από τις ταινίες που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην γενιά που μεγάλωσε με αυτήν, με οπαδούς από τον χώρο των σινεφίλ έως τους καθημερινούς ανθρώπους που απλά ήθελαν να απολαύσουν μια ταινία με έξυπνους διαλόγους και πλοκή. Ο ζεν προς I don’t give a fuck χαρακτήρας που έστησε ο Τζεφ Μπρίτζες, αποτελεί μια από τις πιο δυνατές του ερμηνείες και σίγουρα την πιο αξιομνημόνευτη.

Οι Τζον Γκούντμαν και Στιβ Μπουσέμι δίνουν αντίστοιχα ρεσιτάλ iconic ερμηνειών ενώ η ταινία εμπλουτίζεται από απίστευτα καλτ ρόλους που ο καθένας μπορεί να αγαπήσει περισσότερο ή λιγότερο. Αν δεν το έχετε δει, δείτε το. Αν το έχετε δει, η αποκατεστημένη κόπια που προβάλλεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μάλλον θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αν δεν την έχετε δει, προτιμήστε παρέα που επίσης να μην την έχει δει, γιατί το σπόιλερ το έχετε ήδη στην τσέπη και δεν το ξέρατε!

Οι τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι (Cosmote Cinema)

Δραματική ταινία του 2017 βραβευμένη με δύο Όσκαρ, με την Francis McDormand να κερδίζει το δεύτερο της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (το πρώτο για το Φάργκο το 1996, το τρίτο για το Nomadland το 2020). Παίζει τον ρόλο της Μίλντρεντ, της οποίας η κόρη βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Εξοργισμένη που οι έρευνες έχουν παγώσει, νοικιάζει τρεις πινακίδες στην μικρή πόλη που ζει, που αναγράφουν «Βιαζόταν ενώ πέθαινε», «Καμία σύλληψη ακόμα;» και «Πως και έτσι αστυνόμε Γουίλομπι;». Η τοπική κοινωνία –τοποθετημένη κάπου στον αμερικάνικο Νότο- αντιδρά στην τοποθέτηση των πινακίδων και αντιδρά ακόμα περισσότερο όταν ο Αστυνόμος Γουίλομπι πεθαίνει από καρκίνο. Ύστερα τα πράγματα οξύνονται και ακολουθούν μια πολύ περίεργη τροπή. Η ταινία έχει πολύ δυνατές ερμηνείες από όλο το καστ (Woody Harelson, Sam Rockwell, Piter Dinklage ανάμεσά τους), η υπόθεση είναι δυνατή και η ταινία δεν είναι όσο ψυχοφθόρα μπορεί να ακούγεται. Αν εσείς ή κάποιος φίλος έχετε Cosmote TV, θα δείτε μια πολύ δυνατή ταινία, αν όχι πηγαίνετε στο αριστουργηματικό Nomadland και μείνετε σίγουροι πως θα δείτε και αυτή την εξαιρετική ερμηνεία της Francis McDormand.

Keywords
Αναζητήσεις
o-megalos-lebofski-sta-therina-kai-oi-treis-pinakides-exo-apo-to-ebingk-mizouri-sto-cosmote-cinema.htm
Τυχαία Θέματα