IKEΑ: Η νέα καμπάνια, τα επόμενα βήματα και η είσοδος της Τrade Estates στο Χρηματιστήριο

07:00 5/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με αφορμή το νέο επιχειρηματικό της μήνυμα, η ΙΚΕΑ διοργάνωσε ένα λαμπερό πάρτι στην καρδιά της Αθήνας, με λαμπερούς καλεσμένους, όπως η Σίσσυ Χριστίδου, η Μαρία Σολωμού και ο Κωστής Μαραβέγιας.

Στο περιθώριο της όμορφης αυτής εκδήλωσης, έγιναν γνωστές αρκετές ειδήσεις

σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας αλλά και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται. 

Αρχικά, εδώ και λίγο καιρό «τρέχει» η νέα καμπάνια με κεντρικό μήνυμα το «Μαζί δημιουργούμε νέες δυνατότητες». Μια ξεκάθαρη μετατόπιση από ένα προηγούμενο μοντέλο της ΙΚΕΑ, στο οποίο κατάστημα και πελάτης ήταν δύο ξεχωριστές οντότητες, πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν χωρίς περιορισμούς όσα μπορούν να φανταστούν. 

Αναφορικά με τα καταστήματα στον Πειραιά και στο Mall στο Μαρούσι, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των «περιπατητικών», πλέον αποκτούν αποθήκες προκειμένου οι πελάτες να μπορούν να προμηθεύονται άμεσα μία σειρά από προϊόντα.

Άλλη μία είδηση που έγινε γνωστή είναι τα pick up καταστήματα σε Πάτρα και Ηράκλειο θα αντικατασταθούν από μεσαίου μεγέθους καταστήματα, σε νέους χώρους στην περιοχή, κάτι που θα συμβεί μεταξύ του τέλους του 2024 και τις αρχές του 2025.

Για το κατάστημα του αεροδρομίου, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η ανακαίνιση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024, όπως όμως έγινε γνωστό δεν έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις από τις εργασίες που γίνονται. Σε πιο μακρινή ημερομηνία τοποθετείται η δημιουργία του καταστήματος στο Ελληνικό, το οποίο, στο καλύτερο σενάριο θα είναι έτοιμο το τέλος του 2026.

Τέλος, στο «μέτωπο» των καταστημάτων, υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του καταστήματος Κομοτηνής στην Αλεξανδρούπολη, με την τοποθεσία να θεωρείται καλύτερη και λόγω του λιμανιού.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πλάνο για άνοιγμα νέων μικρών IKEA (μεταξύ 1.000-2.000 τ.μ) σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με την υψηλή κερδοφορία να σημειώνεται στα μεγάλα καταστήματα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα, σε Ελλάδα, Κύπρο, και Βουλγαρία, χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Fourlis, λειτουργούν 20 καταστήματα ΙΚΕΑ διαφορετικών μεγεθών.

Οι άνθρωποι της ΙΚΕΑ έκαναν γνωστό ότι το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα logistics έχει λυθεί σε ποσοστό 95% και δεν υπάρχουν πλέον καθυστερήσεις, ενώ σχετικά με τις τιμές, έχει σημειωθεί μείωση σε ορισμένους κωδικούς, μετά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο κ. Φουρλής πριν λίγες εβδομάδες, η ΙΚΕΑ είναι leader στην αγορά που δραστηριοποιείται και έχει την δυνατότητα να προβαίνει σε ανάλογες κινήσεις. Μάλιστα, είχε αναφερθεί στο πλάνο που υπάρχει προκειμένου εντός των επόμενων 2-3 ετών οι Έλληνες καταναλωτές να μπορούν να αγοράζουν σε πιο ανταγωνιστικές τιμές, εξέλιξη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις της εταιρείας, χωρίς να μειωθεί η κερδοφορία.

Τέλος, παραμένει ο σχεδιασμός για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο, στο τέλος Οκτωβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
ikea-i-nea-kabania-ta-epomena-vimata-kai-i-eisodos-tis-trade-estates-sto-chrimatistirio.htm
Τυχαία Θέματα