H Τεχνητή Νοημοσύνη ερεθίζει τη φαντασία των επενδυτών και δημιουργεί προσδοκίες

07:37 19/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μία άλλη πραγματικότητα αντικρίζουν την Παρασκευή οι επενδυτές του ΧΑ. Την Πέμπτη, η αγορά έκλεισε ανοδικά, αλλά το βράδυ η Wall Street αντέδρασε με πολύ μεγάλη δυναμική.

Παράλληλα τη νύχτα και σε ώρες Wall Street συνέβη και το μεγάλο επιχειρηματικό νέο που έψαχνε επί μέρες η αγορά, με την τοποθέτηση ξένων θεσμικών στη μετοχή της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Οι ξένοι θεσμικοί απέκτησαν 6 εκατ. μετοχές περίπου το 5,6% της εταιρίας. Συνολικά, εντελώς διαφορετική εικόνα από την αβεβαιότητα που είχε αρχίζει να κατακλύζει τα πιο αδύναμα τμήματα της αγοράς.

Fast track

ιδιωτική τοποθέτηση 5,6%
της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε ξένους επενδυτές – Προοίμιο εξελίξεων

Η Wall Street εξέπληξε ευχάριστα καθώς δεν είχε νέο από αυτά που θεωρητικά περίμενε. Τα στοιχεία της αγοράς εργασίας ήταν θετικά και μετά τις καταναλωτικές δαπάνες του Δεκεμβρίου, είναι επίσης ένα νέο που απομακρύνει τις μειώσεις επιτοκίων.

Είχε όμως καλά επιχειρηματικά νέα που βοήθησαν ειδικά τις μετοχές τεχνολογίας. Οι περισσότερες έχουν αποτιμήσεις που δεν δικαιολογούνται ωστόσο η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αυτό που ερεθίζει τη φαντασία των επενδυτών και δημιουργεί προσδοκίες.

Ελεύθερος Σκοπευτής: Το ΧΑ έχει 4 ρηγάδες

Η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing, του μεγαλύτερου κατασκευαστή μικροτσιπ στον κόσμο και προμηθευτή των Apple και NVIDIA κέρδισε 9% μετά την ανακοίνωση εντυπωσιακών οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η Apple πήρε αναβάθμιση και σύσταση αγοράς, από τη BofA.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,6% ή 238 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 37.468 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 1,4% ή 200 μονάδες κλείνοντας στις 15.055 μονάδες, και τώρα κερδίζει 0,3% από την αρχή του χρόνου, μετά το κάκιστο ξεκίνημα, το οποίο δηλαδή δεν άλλαξε και πολύ ακόμα. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,88% στις 4.780 μονάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
h-techniti-noimosyni-erethizei-ti-fantasia-ton-ependyton-kai-dimiourgei-prosdokies.htm
Τυχαία Θέματα