Ο Καραμανλής, η επόμενη μέρα και η ΝΔ που «βαδίζει» ενωμένη προς τις κάλπες

06:47 22/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η φράση «τέλος εποχής» δεν περικλείει τις πραγματικές διαστάσεις της απόφασης του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Και αυτό, διότι θα είναι παρών στην προεκλογική περίοδο, τόσο ο ίδιος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες και θα δώσουν αγώνα προκειμένου η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη

κυβέρνηση.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ομιλίες στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ζητώντας να στηριχθεί η παράταξη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, όλοι οι στενοί του συνεργάτες θα συνεχίσουν να «δουλεύουν» για την ενίσχυση της «γαλάζιας» παράταξης.

Αναφορικά με την επιλογή του Κώστα Καραμανλή, ό,τι και εάν γράφεται και λέγεται εκ των υστέρων, πολλοί ήταν εκείνοι μέσα στην κυβέρνηση που έλεγαν στους δημοσιογράφους πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν υποψήφιος μια τελευταία φορά.

Να σημειωθεί πως κάποιοι διέρρεαν στον Τύπο, ότι ο Καραμανλής είχε πει σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να «κατέβει» στις εκλογές.

Τα παραπάνω διαψεύστηκαν με «ηχηρό» τρόπο.

Πάντως, η στήλη μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, ο πρώην πρωθυπουργός αμφιταλαντευόταν μέχρι τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι την τελική του απόφαση την έλαβε μετά την κηδεία του πολύ στενού του φίλου και ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Άγγελου Μοσχονά, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν όλα σχεδόν τα παλαιά κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, με τον Κώστα Καραμανλή να εμφανίζεται ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, με τον δεύτερο να ανακοινώνει ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος.

«Η απώλεια του στενού του φίλου τον οδήγησε στην τελική του απόφαση», λένε στενοί φίλοι και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση και η ουσία είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και ο κομματικός «μηχανισμός» της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για την προεδρία της Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή, στέλεχος της «γαλάζιας» παράταξης είπε χαρακτηριστικά στην στήλη μας «κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα».

Υπενθυμίζουμε την δήλωση του Κώστα Καραμανλή, με την οποία δημοσιοποιεί την  απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με ανακοίνωσή του, τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Keywords
Τυχαία Θέματα