5+1 από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου – Η Ελληνίδα της λίστας του Forbes

10:31 11/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο χώρος των επιχειρήσεων είναι ένας από τους πλέον ανδροκρατούμενους, με τις γυναίκες να κατέχουν πολύ μικρότερο ποσοστό συγκριτικά με τους άντρες. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, με τις εταιρείες να βάζουν στην ατζέντα τους στόχο να δημιουργήσουν εργασιακά περιβάλλοντα με πυλώνα την ισότητα μακριά από διακρίσεις. 

Η κυριαρχία των ανδρών ως εκ τούτου επεκτείνεται και στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφού σύμφωνα με το Forbes, μεταξύ των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη οι γυναίκες είναι μόλις 14.

Francoise Bettencourt

Meyers

Η Francoise Bettencourt Meyers, εγγονή του ιδρυτή της L’Oréal, Eugène Schueller, κληρονόμησε την περιουσία της το 2017, όταν απεβίωσε η μητέρα της Liliane Bettencourt  είναι κληρονόμος της αυτοκρατορίας L’Oréal. Η καθαρή περιουσία της ανέρχεται στα 85,5 δις δολάρια.

Alice Walton

Η Alice Walton, μοναδική κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, με καθαρή περιουσία 60 δισ. δολαρίων, είναι μία από τις κληρονόμους της Walmart, της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας λιανικού εμπορίου με παρουσία σε πολλές χώρες που της έχει αποφέρει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό, κατατάσσοντάς την ψηλά στη λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

MacKenzie Scott

Tο διαζύγιό της MacKenzie Scott με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos τον Ιούλιο του 2019 έβαλε τη βραβευμένη συγγραφέα μυθιστορημάτων στη λίστα με τις πιο πλούσιες γυναίκες καθώς έλαβε το ένα τέταρτο των μετοχών που κατείχε ο πρώην σύζυγός της στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατέχοντας 33 δισ. δολάρια.

Jacqueline Mars

H Jacqueline και ο αδερφός της, John, έχουν κληρονομήσει έκαστος το ένα τρίτο των μετοχών της 35 δισ. δολαρίων (πωλήσεις) εταιρείας ζαχαρωτών Mars, στην οποία ανήκει επίσης μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής τροφών και ειδών περιποίησης κατοικιδίων ζώων. Η περιουσία της φτάνει τα 39,2 δισ. δολάρια.

Gina Rinehart

Η Gina Rinehart, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αυστραλία, είναι κόρη του γνωστού επιχειρηματία σιδηρομεταλλευμάτων, Lang Hancock. Η Rinehart είναι πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης και γεωργικών προϊόντων Hancock Prospecting Group από το 1992, με την περιουσία της να ανέρχεται στα 26,4 δισ. δολάρια.

Bonus: Μαρία Αγγελικούση

Η Μαρία Αγγελικούση μπήκε φέτος για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των έξι Ελλήνων που εμφανίζονται σε αυτή και την 455η θέση της συνολικής παγκόσμιας κατάταξης, με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων.

Η επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group κληρονόμησε την οικογενειακή επιχείρηση μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2021. Πρόκειται για την τρίτη γενιά που αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας και μία από τις νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους στον κόσμο.

Keywords
Αναζητήσεις
51-apo-tis-plousioteres-gynaikes-tou-kosmou--i-ellinida-tis-listas-tou-forbes.htm
Τυχαία Θέματα