Η Lamda και ο λούστρος του Ροκφέλερ, η εκνευρισμένη Nova, γέλια στον ΟΠΑΠ, οι εμμονές, οι ανατιμήσεις και… το φάντασμα!

10:01 11/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

H Lamda και ο Τζον Ροκφέλερ

Κάποτε ο Τζον Ροκφέλερ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος – τότε – του πλανήτη, σταματούσε σε έναν συγκεκριμένο λούστρο για να του περιποιηθεί τα υποδήματα του. Την συνήθεια αυτή ο Τζ. Ροκφέλερ την έκανε επί μακράν, κυρίως στην πορεία του προς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο πότε ο Ροκφέλερ και ο συγκεκριμένος λούστρος δεν είχαν ανταλλάξει κάποια κουβέντα. Μάλιστα ο λούστρος αγνοούσε πλήρως την ταυτότητα

του Τζον Ροκφέλερ και πως ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη! Εξάλλου μην ξεχνάμε πως ζούσαμε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 (λίγο πριν το οικονομικό κραχ).

Εκείνη λοιπόν την ημέρα ο λούστρος πήρε το θάρρος να μιλήσει στον Τζον Ροκφέλερ με στόχο να του εκμυστηρευτεί τις καλές πληροφορίες που είχε για συγκεκριμένες μετοχές με σκοπό να του ανταποδώσει τα tips που του είχε δώσει. Ο Τζον Ροκφέλερ ωστόσο πήρε το μήνυμα “ανάποδα” και άρχισε να πουλάει τις μετοχές που είχε στο χαρτοφυλάκιο του. Πέντε εβδομάδες μετά ξημέρωσε η «Μαύρη Πέμπτη» του Οκτωβρίου του 1929. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Σήμερα λούστρους δεν έχουμε, λίγοι είναι και αυτοί βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας. Έχουμε όμως τα Social Media, όπως και τα καφενεία, αλλά και τους περιπτεράδες. Ε λοιπόν κανείς και πουθενά δεν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για την κατασκευή του Ελληνικού εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί από την διοίκηση της Lamda Developement. Τουναντίον. Όλοι θεωρούν ότι το έργο έχει ακόμη πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί και αυτό το έχει καταλάβει και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας. Τελικά ωραία τα events και τα “φρου – φρου” αλλά αυτά δεν “τρώγονται”. Πάντως όπως είπε και ένας φίλος της στήλης πάρτε ποπ – κορν η ιστορία θα έχει πολλά επεισόδια και μεγάλη πλάκα. Κάτι θα ξέρει παραπάνω…

Η (εκνευρισμένη) Nova, η (καταϊδρωμένη) Vodafone και η (άνετη) Cosmote 

Χαμός έγινε με την είσοδο της “νέας” Nova στην αγορά και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της διοίκησης (της νέας). Αλλά τελικά ο χρόνος ήρθε να δείξει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι που τα φαντάζονταν οι Σέρβοι ή μάλλον δεν είναι έτσι όπως τους τα είπανε από την Ελλάδα. Και αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο εκνευρισμό στους Σέρβους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και αναγκάζονται να βλέπουν τον αγαπημένο τους Νικόλα Γιόκιτς, να οργιάζει στο NBA, μέσα από την συχνότητα της “μισητής” Cosmote, που θέλανε να της πάρουν τον “Θρόνο”. Αλήθεια τώρα (που θα έλεγε και η νέα γενιά); Ας σοβαρευτούμε λίγο. Εξάλλου όλοι καταλαβαίνουν πως Nova και Vodafone (μην ανοίξουμε τώρα τον “φάκελο” Vodafone) κάνουν ότι μπορούν για να την ισχυροποιήσουν, την Cosmote εννοούμε φυσικά, και παράλληλα να χρίσουν ισόβιο πρόεδρο – της Cosmote ντε – τον Μιχάλη Τσαμάζ. Η Cosmote πάει “τρένο” και αυτό το ξέρουν όλοι. 

Τώρα σοβαρά θέλετε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την Vodafone; Καλύτερα (για την Vodafone) όχι! 

ΟΠΑΠ: Στο ίδιο έργο θεατές! 

Η περίπτωση του ΟΠΑΠ είναι από αυτές που δύσκολα μπορείς να σχολιάσεις ή να κρίνεις. Όλα πάνε πρίμα. Σε όλα τα επίπεδα! Ανάπτυξη, κέρδη, μερίσματα, όλα σούπερ δηλαδή! Αλλά όπως συμβαίνει στη ζωή (και όχι μόνο) πάντα θα υπάρχει ένα γρανάζι που δεν θα δουλεύει καλά και θα θέλει “λάδωμα”. Έτσι λοιπόν το management του ΟΠΑΠ αποφάσισε να αναδιαρθρώσει (και πάλι) την εμπορική διεύθυνση του Οργανισμού. Και τι έκανε; Απλά πράγματα. Έφερε τα “πράγματα” στην πρότερη κατάσταση. Τρομερή ιδέα… αλλά τα γέλια ακούγονται έως απέναντι (και έχει κίνηση στην Λ.  Αθηνών). Κατά τα άλλα, όλα ΟΚ. Όπως είπαμε και νωρίτερα… όλα πρίμα! 

Το Food Hall έρχεται (ελπίζουμε όχι με φόρα) 

Η στήλη είδε τον συμπαθή κατά τα άλλα Άρη Κωνσταντινίδη στον πρώτο όροφο εμβληματικού ξενοδοχείου (στο κέντρο της Αθήνας) να μιλά για το Food Hall, ένα εγχείρημα που “πάγωσε” εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν ωριμάσει και όπως η στήλη μαθαίνει το Αρσάκειο Μέγαρο σύντομα θα “γεμίσει” μπουλντόζες (κανονικές). Ο στόχος του κ. Κωνσταντινίδη είναι μεγαλεπήβολος και αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην αγορά της ελληνικής διατροφής, καθώς αυτό που ο Άρης Κωνσταντινίδης θέλει να δημιουργήσει είναι έναν πρότυπο (και πρωτότυπο) πολυχώρο μεσογειακής διατροφής! 

Οι “πι αρ τζήδες” και οι εμμονές! 

Είναι γνωστό πως οι εμμονές είναι κακός σύμβουλος, ειδικά αν αυτές οι εμμονές έχουν τον χαρακτήρα της “εκδίκησης” (για λόγους που δεν είναι κατανοητοί από κανέναν) και προέρχονται από εταιρείες που το βασικό αντικείμενο της εργασίας τους είναι η δημόσια εικόνα των εταιρειών / οργανισμών που εκπροσωπούν. Όλοι έχουν να πουν μια ιστορία (όχι αγάπης). Αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Στέλιο και τον Μιχάλη (ξέρουν αυτοί) έχει περάσει (για την κατανόηση του) στη σφαίρα της φαντασίας! Είπαμε (και πάλι) οι εμμονές είναι – πολύ – κακός σύμβουλος! 

Το “φάντασμα” του Άγη 

Ο άνθρωπος (ας ξεκινήσουμε από αυτό) είναι – πολύ – σοβαρός και σε γενικές γραμμές δεν έχει δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα. Το “φάντασμα” του Άγη (έλα τώρα ένας είναι ο Άγης) όμως έρχεται και πάλι να “σκεπάσει” τον τραπεζικό “ουρανό” της πρωτεύουσας, καθώς το όνομα του άρχισε να “παίζει” και για την Εθνική Τράπεζα (πάλι), αλλά και για την Eurobank, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία οι δελφίνοι είναι έτοιμη να ορμήξουν μόλις ο Φωκίων Καραβιάς πετάξει λευκό μαντήλι. Βέβαια κακώς περιμένουν (ο ένας από τους δύο τουλάχιστον), γιατί ο Καραβιάς έχει δείξει πόσο μεγάλος παίκτης είναι και αυτό το κατάλαβαν (πολύ καλά) όσοι τον αμφισβήτησαν. Το μόνο “κακό” (για τον Άγη λέμε τώρα) που έχει είναι πως τον συνδέει βαθιά (από τα παιδικά τους χρόνια) φιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως ο ίδιος δεν φαίνεται να “ξεκουνάει” από την Ελβετία. Με αυτά και με τα άλλα όμως κατάφεραν αυτοί που ξέρουν να κάψουν μερικά “καλά” ονόματα! 

Coffee Island: Οι νέες αγορές και οι ανατιμήσεις! 

Στον χώρο τον καλλυντικών μπαίνει η Coffee Island, η οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την καινοτόμο εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe–Eco. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων. Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα εφαρμόσει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας στη πράξη. 

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, τη στελέχωση της υπάρχουσας ομάδας της Coffe–Eco με νέους επιστήμονες, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ που αφορούν στις Βιομηχανίες Ενέργειας (βιολογικό κάρβουνο), Επίπλου (εναλλακτικό υλικό), Γεωργίας (βιολογικό λίπασμα) και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν στην Ελλάδα και την Αμερική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν ορισμένα οικονομικά στοιχεία της Coffee Island κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όπως έγινε γνωστό, το 2022 ήταν μια «νευρική» χρονιά που σημαδεύτηκε από ένα δύσκολο πρώτο οκτάμηνο. Στη συνέχεια όμως η στρατηγική της εταιρείας απέδωσε και τελικά το έτος ολοκληρώθηκε, σε επίπεδο και κατανάλωσης και τζίρου, στο επίπεδο του 2021.

Η εταιρεία προσπάθησε να κρατήσει σταθερές τις τιμές της και να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων. Στις 17 Νοεμβρίου 2021 προχώρησε σε μια πρώτη αύξηση στις τιμές του καφέ, ενώ η επόμενη πραγματοποιήθηκε φέτος, λίγο μετά το Πάσχα. «Όλο το 2022 έτρεξε με ενιαίο τιμοκατάλογο. Αν εξαιρέσουμε τα τρόφιμα, απορροφήσαμε το 100% των ανατιμήσεων στον καφέ» αποκάλυψε ο CEO της Coffee Island και συνέχισε: «Σε γενικό επίπεδο, μαζί με τα τρόφιμα, απορροφήσαμε το 80% των ανατιμήσεων. Το 2022 είχαμε περίπου 3.427 ανατιμήσεις στα προϊόντα από τους προμηθευτές».

Keywords
Αναζητήσεις
i-lamda-kai-o-loustros-tou-rokfeler-i-eknevrismeni-nova-gelia-ston-opap-oi-emmones-oi-anatimiseis-kai-to-fantasma.htm
Τυχαία Θέματα