Οδηγήσαμε το νέο Fiat Panda 2012!

16:30 15/2/2012 - Πηγή: 6thGear

Οδηγήσαμε το νέο Fiat Panda 2012!
…με την Αριάδνη Γερασιμίδου

Στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης που έγινε από τη Fiat στις 13 & 14 Φεβρουαρίου στη Κηφισιά, είχαμε τη δυνατότητα να κλέψουμε για μερικές ώρες το νέο Panda, που το επίσημο λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου, να το οδηγήσουμε και να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το Panda

στα 31 χρόνια της πορείας του, έχει κατασκευαστεί σε περισσότερες από 6,4 εκατομμύρια μονάδες και πρόκειται για ένα best seller στη κατηγορία των super mini αυτοκινήτων. Έτσι, περίπου 1 στα 4 αυτοκίνητα της κατηγορίας Α, είναι Panda. Το καλοπουλημένο μικρό της Fiat, οφείλει τις τόσες του πωλήσεις κυρίως στο γεγονός πως πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ιδιαίτερα ευρύχωρο, άνετο στην οδήγησή του, με εξυπηρετικό σχεδιασμό και καλή τιμή. Έτσι, αποτελεί μια συμφέρουσα πρόταση αγοράς. To Panda που μέχρι τώρα ξέραμε, παίρνει την ονομασία Panda Classic και θα συνεχίσει να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής, οπότε θα πωλείται κανονικά όλο το 2012 με 2 διαθέσιμους κινητήρες ως πρακτικό μοντέλο και παράλληλα ως το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της οικογενείας Panda.

New Fiat Panda 2012
Δοκιμάσαμε την diesel έκδοση του νέου Panda που διαθέτει τον καινούριο κινητήρα Multijet II, 1,3 λίτρων, απόδοσης 75hp, ο οποίος προέκυψε από τη συνεργασία που έχουν από το 1977, η Fiat και η Bosch.
Στο δρόμο, το νέο Panda, εάν και δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου για να το δούμε αναλυτικά, έχει κάποιες διαφορές από το προηγούμενο του μοντέλο. Πιο άνετο στην οδήγηση του, με πιο υπάκουο τιμόνι και ημίσκληρες αναρτήσεις για τη μετακίνηση παντού. Η κατανάλωση του δείχνει να παραμένει μικρή στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει καλύτερη αίσθηση στο δρόμο και η οδήγηση είναι πιο ευχάριστη.
Ένα νέο σύστημα που συνήθως συναντάμε σε μεγάλου κυβισμού οχήματα έκανε την εμφάνισή του, το Low Speed Collision Mitigation, που πρόκειται για έναν αισθητήρα laser τοποθετημένο στο παρμπριζ, ο οποίος επεμβαίνει στα φρένα  εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει για την αποφυγή του χτυπήματος και λειτουργεί σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ. Το γνωστό πλέον σύστημα start/stop, το  ηλεκτρικό τιμόνι Dualdrive με τη λειτουργία “City” (η ενεργοποίηση της οποίας ελαφραίνει το τιμόνι και διευκολύνει ιδιαιτέρως στο παρκάρισμα), καθώς και το σύστημα πλοήγησης “Blue&Me TomTom 2 LIVE κάνουν το μικρό Panda να ακολουθεί πιστά την τεχνολογία.

Εξωτερικά τώρα, το νέο Panda έχει διαφοροποιηθεί αρκετά από το προηγούμενο μοντέλο. Έχει μεγαλώσει κατά 11 εκατοστά στο μήκος, 5 εκατοστά στο φάρδος και έχει στρογγυλοποιηθεί, ώστε να εξοικονομηθούν περισσότεροι χώροι, οπότε σου δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Η εμφάνιση του άλλαξε από την τετραγωνοποιημένη μορφή του προκατόχου του, δίνοντας του περισσότερο στιλ και γραμμές. Όπως και να έχει, το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης του αυτοκινήτου, είναι καθαρά προσωπική επιλογή.
Το νέο Fiat Panda είναι εύχρηστο, άνετο οδηγικά,

Keywords
Τυχαία Θέματα