Opel Corsa Diesel 1,7 DTS στα λευκά!

10:00 15/2/2012 - Πηγή: 6thGear

Opel Corsa Diesel 1,7 DTS στα λευκά!
Παρέα με την Αριάδνη Γερασιμίδου
Φωτογραφίες: G.enie

867 χιλιόμετρα! Ναι, 867!
Τόσα χιλιόμετρα εμφάνιζε στην οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου πως απομένουν μέχρι το βενζινάδικο (για πετρέλαιο!) την ώρα που το παρέλαβα, το νέο Opel Corsa Diesel, με τον turbo

1,7 λίτρων κινητήρα απόδοσης 130 ίππων.
Ώρα για μια μακρινή βόλτα λοιπόν και αξιολόγηση του μικρού πετρελαιοκίνητου μοντέλου της οικογενείας Opel.
Δεν είναι τυχαίο που το Opel Corsa ξεπέρασε κάθε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του και τον μήνα Ιανουάριο ήταν πρώτο σε πωλήσεις.
Πρόκειται για ένα value for money, αξιόπιστο, συμπαγές και καλοστημένο αυτοκίνητο που η ασφάλεια προέχει. Το Corsa, αγαπημένο από το κοινό χαρακτηρίζεται για την άνεση στους χώρους και τη καλή οδηγική του συμπεριφορά.
Το πετρελαιοκίνητο 1,7 μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας, διατίθεται μόνο με την 5θυρη έκδοση και δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως μικρό αυτοκίνητο πόλης για αρκετούς λόγους.
Ξεκινώντας, η συγκεκριμένη έκδοση είναι υπερπλήρης και με το βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, να καλύπτει τους απαιτητικούς αγοραστές.
Κινείται με ευκολία στην πόλη, χωρίς να μετακινείται ο δείκτης του πετρελαίου και ταξιδεύει με άνεση και ξεκούραστα, ακόμα και για αρκετά χιλιόμετρα. Με το σύστημα start/stop, η κατανάλωση δεν έχει επαφή με αντίστοιχου κυβισμού κινητήρες και μάλιστα υπερτροφοδοτούμενους. Το 6τάχυτο κιβώτιο που διαθέτει, σε αφήνει να κινείσαι με ταχύτητες μεγαλύτερες των 180 χιλιομέτρων και χωρίς να το καταλάβεις κιόλας, ενώ η τελική του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα.
Οι αναρτήσεις είναι ίσως πιο σκληρές για το αμάξωμα, κάνοντας το να αντιδρά λίγο στις λακκούβες και στα σαμαράκια.
Ο θόρυβος του diesel κινητήρα, δε θυμίζει taxi όπως αρκετοί νομίζουν και παραμένει διακριτικός εντός του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Τον “ακούει” κανείς στις μεγάλες ταχύτητες.
Στο δρόμο, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο οδηγικά και η ροπή του περισσεύει για να φάνε και οι κότες! Τόση, που δε θα την περίμενε κανείς για 130 ίππους. Δυνατός κινητήρας με χαμηλή κατανάλωση ταυτόχρονα. Καλό.
Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε σε ένα πανέμορφο λευκό τοπίο, λίγο έξω από την Αγόριανη, όπου παντού έβλεπες τετρακίνητα να ξεπηδούν, λόγω της κακοκαιρίας. Με -5 βαθμούς Κελσίου να γράφει στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας του αυτοκινήτου, κάποιος έπρεπε να κάνει την σκληρή δουλειά και να τραβήξει τις φωτογραφίες…
Επέστρεψε σα παγοκολώνα να προσθέσω και συνεχίζω…
Το αυτοκίνητο με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και πάγο στο δρόμο, δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία.
Εξωτερικά, πιστό στις καθαρές γραμμές του Corsa, διατηρεί τις καμπύλες που επέβαλε το νέο μοντέλο αρκετό καιρό πριν. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως είπαμε η έκδοση αυτή τα έχει όλα. Δερμάτινο τιμόνι, ιδιαίτερη κεντρική κονσόλα, cruise control, ηλεκτρονικό κλιματισμό, cd- mp3 με 7 ηχεία, board computer κ.α.
Όσον αφορά στην ασφάλεια, το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθεια
Keywords
Τυχαία Θέματα