Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης! [new study]

23:20 9/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το ηφαίστειο της Σαντορίνης εμφανίζει έντονη, σχετικά, δραστηριότητα!

Συγκεκριμένα, με δορυφορικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία του GPS, οι ερευνητές διέκριναν μια άνοδο της επιφάνειας του εδάφους στην Σαντορίνη, μόλις μερικών χιλιοστών, κάτι που τους κίνησε την περιέργεια να έρθουν στο διάσημο νησί.

Έπειτα από την μελέτη των σεισμογραφικών δεδομένων της περιοχής, οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι κάτω από την επιφάνεια μάγμα έκτασης

10-20 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων μαζεύτηκε μόλις σε ένα έτος!

Μάλιστα, η όλη δραστηριότητα έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι στα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012 αντιλήφθηκαν μικροσεισμούς αλλά και την ύπαρξη/αύξηση αερίων (κυρίως την οσμή του θειαφιού).

Πάντως, όλοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αφού, όπως λένε, το ηφαίστειο δεν έχει ενεργοποιηθεί και δεν αποτελεί κίνδυνο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, παρόλα αυτά, πως η τελευταία καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου έγινε πριν 3.600 χρόνια αφανίζοντας ολόκληρο τον Μινωικό πολιτισμό.

Και αν πιστεύετε πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, να θυμάστε πως “η Ιστορία επαναλαμβάνεται”… κάποια στιγμή!

Το παρόν άρθρο Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης! [new study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα