Guild Wars 2 Review

19:32 9/9/2012 - Πηγή: Game 2.0

Πολλά έχουν ειπωθεί και ακουστεί γύρω από το Guild Wars 2, ίσως το πιο σημαντικότερο ΜΜΟRPG στη μετά-WoW εποχή. Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια υπό ανάπτυξη, το Guild Wars 2 είναι επιτέλους εδώ, φέρνοντας μαζί του πολλές καινοτομίες και προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών.

Το Guild Wars 2

σας μεταφέρει 250 χρόνια μετά τα γεγονότα του Eye of the North expansion του πρώτου τίτλου, που βγήκε ως συνδετικός κρίκος για το GW2. Πέντε Αρχαίοι δράκοι σπέρνουν τον πανικό και την καταστροφή στον κόσμο της Tyria. Όλες οι φυλές προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από μια πολυφυλετική συντεχνία και να επαναφέρουν την τάξη στον κόσμο της Tyria πριν την τελική μάχη με τον Zhaitan, έναν από τους πέντε αρχαίους δράκους. Το personal story είναι το βασικό σενάριο του παιχνιδιού, που εξελίσσεται ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο κόσμο του Guild Wars 2, αλλά παράλληλα με αυτόν και αφορά μόνο τον χαρακτήρα σας. Η προσωπική σας ιστορία καθορίζεται από τις επιλογές που κάνετε κατά την διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα και του βιογραφικού σας και εξελίσσεται μέσα από instances, μετατρέποντας το Guild Wars 2 σε μια single-player εμπειρία. Κάθε φυλή και κλάση έχει την δική της ξεχωριστή ιστορία και σε συνδυασμό με την συμπλήρωση του βιογραφικού σας και τις επιλογές που σας προσφέρονται μέσα από αυτό, όσες φορές και να παίξετε το παιχνίδι ποτέ δεν θα δείτε τα ίδια γεγονότα που είδατε με άλλον χαρακτήρα.

Παραδόξως για MMORPG, το σενάριο είναι καλογραμμένο, με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και προσωπικότητες που δίνουν βάθος στην ιστορία. Ο διάλογος με τους κεντρικούς χαρακτήρες καλύπτεται πλήρως από κείμενο και υψηλού επίπεδου voice acting, με τους ηθοποιούς να εκφράζουν συναισθήματα και ανησυχίες χωρίς να υπερβάλουν. Η διάρκεια του βασικού σεναρίου θα σας πάρει εκατοντάδες ώρες για να την ολοκληρώσετε και σε κανένα σημείο δεν θα βαρεθειτε, και αυτό γιατί πέρα από τις μάχες θα πάρετε μέρος σε πολλές άλλες ευχάριστες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός οινοποσίας, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, συμμετοχή σε τσίρκο κ.α. Η προσωπική σας ιστορία σας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις ανάλογες τον επιλογών που κάνετε πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Ξεκινώντας το Guild Wars 2 έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε φυλές και οχτώ κλάσεις. Οι διαθέσιμες φυλές είναι οι Asura, Humans, Norn, Char και Sylvari και οι κλάσεις είναι Warrior, Guardian, Engineer, Ranger, Elementalist, Necromancer και Mesmer. Η επιλογή της φυλής δεν σας περιορίζει με ποια κλάση θα παίξετε. Σε σχέση με το τι γίνεται σε άλλα MMORPG η ArenaNet προσπαθεί να καινοτομήσει και να αφήσει στην άκρη τους εξειδικευμένους χαρακτήρες. Στο Guild Wars 2 δεν θα βρείτε ειδικευμένες κλάσεις που έχουν υποστηρικτικό ρόλο με healing ή buffs/debuffs, ούτε θα βρείτε αποκλειστικές κλάσεις τανκ κ.α. Όλες οι κλάσεις μπορούν γιατρέψουν τον εαυτό τους αλλά και ολόκληρο γκρουπ παιχτών και όλοι μπορούν να γίνουν τανκ και να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους

Keywords
Τυχαία Θέματα