Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων!

15:20 7/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Πρόκειται για ένα από τα μέρη του πλανήτη μας, το οποίο αποτελεί έναν άλυτο, μέχρι σήμερα, γρίφο κυρίως για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων ορίζεται γεωγραφικά ως η περιοχή ανάμεσα σε Βερμούδες, Πουέρτο Ρίκο και Φλώριδα και θεωρείται υπεύθυνο για δεκάδες, μυστήριες, εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, ήδη, από το 1940!

Η εξήγηση των φαινομένων έχουν αποδοθεί κατά καιρούς σε ανωμαλίες του μαγνητικού πεδίου της Γης, σε εξωγήινους, σε μηχανές του χρόνου , ενώ η όλη περιοχή έχει θεωρηθεί πως αποτελεί το σημείο όπου έχει καταβυθιστεί η Ατλαντίδα

ή πως μπορεί να αποτελεί διαστημική βάση(;)… γενικότερα δηλαδή παράνοια!

Πρόσφατα όμως, ο Joseph Monaghan, καθηγητής Ωκεανογραφίας στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δημοσίευσε μια εργασία που προσπαθεί και δίνει μια καλύτερη/πιο λογική εξήγηση στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων. Κατά τον ίδιο, κάτω από τον πυθμένα της θάλασσα υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα μεθανίου, το οποίο όταν βρει διέξοδο αρχίζει και κινείται προς την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ταυτόχρονα διαστέλλεται!

Με αυτή την θεώρηση, το αέριο μεθάνιο θα μπορούσε να “σπρώχνει” την μάζα νερού τόσο ώστε σημειακά να δημιουργείται μια “οπή”. Αν τώρα σε αυτή την “οπή” βρισκόταν ένα πλοίο τότε απλά θα βυθιζόταν ακαριαία! Ίδια συλλογιστική πορεία ακολουθήστε, απλά βάλτε όπου θάλασσα τον αέρα και θα εξηγήσετε και τις εξαφανίσεις αεροπλάνων!

Βέβαια, όλα αυτά είναι μόνο θεωρία. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι δεν είναι και τόσο παράλογη, βασικά είναι απόλυτα λογική αν την συγκρίνεται με τις προγενέστερες.

Ίσως τελικά το Τρίγωνο των Βερμούδων ή, όπως το ονομάζουν πολλοί ιθαγενείς, το Τρίγωνο του Διαβόλου, να μην είναι τίποτα άλλο από μια “παραξενιά” της Φύσης που απλά μας προκαλεί φόβο και δέος!

Keywords
Τυχαία Θέματα