Ο χάρτης του Big Bang! [study]

Goodbyte

Ο αρχή του Κόσμου ή αλλιώς το Big Bang αποτελεί ένα αντικείμενο έρευνας που απασχολεί μερικά από τα μεγαλύτερα “μυαλά” του πλανήτη. Η θεωρία αυτή έχει τώρα τον δικό της χάρτη.

Το τηλεσκόπιο Planck ολοκλήρωσε ένα μεγάλο project, το οποίο αφορούσε την σκιαγράφηση του αρχέγονου φωτός που προέρχεται ουσιαστικά από την αρχή του χρόνου.

Μιλάμε για μια εικόνα που συνοψίζει το Παρελθόν μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους ειδικούς σημαντικότατες

πληροφορίες τόσο για την επιβεβαίωση των ήδη υπαρχουσών θεωριών όσο και για την επέκταση ορισμένων άλλων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αναλύσεις των ειδικών, αν και σε γενικές γραμμές το μοντέλο προσφέρει μια ικανοποιητική θεωρητική ερμηνεία, όπως για παράδειγμα την ραγδαία διαστολή του Σύμπαντος τις πρώτες στιγμές του, από την άλλη ο νέος αυτός χάρτης θέτει ένα σημαντικό ερώτημα που αναζητά απάντηση, και μάλιστα άμεσα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να παρατηρήσει κανείς πως όπως φαίνεται το Σύμπαν δεν είναι ισότροπο, ή πιο απλά ο χάρτης δεν είναι συμμετρικός σε όλα του τα σημεία. Για παράδειγμα, αν κόψουμε την εικόνα στην μέση τα δύο επιμέρους τμήματα δεν είναι όμοια.

Κάτι τέτοιο υποδηλώνει πως υπάρχει μια προτιμώμενη κατεύθυνση για να ακολουθήσει κανείς. Η θεωρία όμως του Big Bang δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα, αφού θεωρεί πως όλες οι κατευθύνσεις είναι ισοδύναμες.

Αναμένουμε απαντήσεις!!

Keywords
Τυχαία Θέματα