iMac, Καθυστέρηση και προβλήματα στην κυκλοφορία ενός ακόμη προϊόντος για την Apple

Goodbyte

Μετά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής του νέου iPhone 5, το πολύ λεπτότερο και ανασχεδιασμένο ριζικά iMac, αναμένεται να καθυστερήσει πολύ περισσότερο την κυκλοφορία του από ότι είχε αρχικά δηλώσει η ίδια η εταιρία στο σχετικό event.

Συγκεκριμένα, η Apple δήλωσε πως το μοντέλο των 21,5 ιντσών θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί στους καταναλωτές μέχρι τα

τέλη του Νοεμβρίου, ενώ για το μοντέλο των 27 ιντσών μέχρι τα τέλη του έτους. Όπως υποστηρίζει το γαλλικό site MacBidouille, τα νέα μοντέλα των iMac δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν τις αρχές του 2013.

Τα νέα iMac ενσωματώνουν κάποιες προηγμένες τεχνολογίες (όπως το Fusion Drive), καθώς επίσης και μια νέα τεχνική κατασκευής για τις οθόνες τους, η οποία τα κάνει αφάνταστα πιο λεπτά, καταλαμβάνοντας 40% λιγότερο όγκο και 75% λιγότερη αντανάκλαση. Ίσως αυτή να είναι η “αχίλλειος πτέρνα” της παραγωγική διαδικασία και ο λόγος για τον οποίο θα υπάρξει αυτή η καθυστέρηση στην παράδοση των νέων iMac στο ευρύ κοινό. Άλλωστε η δυσκολία στην κατασκευή ενός τέτοιου panel είναι αυτονόητη, σε συνδυασμό πάντα με τις απαιτήσεις της Apple για ένα άψογο τελικό προϊόν.

Αν τελικά η Apple δεν καταφέρει να προλάβει να “ρίξει” στην αγορά τα νέα iMac ενόψει της γιορτινής περιόδου, αυτή είναι μια αποτυχία που σίγουρα θα πονοκεφαλιάσει για τα καλά τον Tim Cook και θα “στοιχίσει” αρκετά στο κομμάτι των εσόδων της Apple…

by SoNik

Το παρόν άρθρο iMac, Καθυστέρηση και προβλήματα στην κυκλοφορία ενός ακόμη προϊόντος για την Apple αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα