Έρευνα, Τι κάνετε όταν βρίσκετε ένα Smartphone στον δρόμο;

Τι θα κάνατε λοιπόν αν βρίσκατε ένα Smartphone στο δρόμο; Θα το κρατούσατε ή θα προσπαθούσατε να βρείτε τον ιδιοκτήτη του για να το επιστρέψετε;

Μπορεί όλοι να απαντούσαμε ότι μπορεί να δίναμε την συσκευή στο ιδιοκτήτη της, αλλά πόσοι από μας θα το κάναμε στα αλήθεια; Αυτός είναι και ο λόγος που μια έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα δε θα μπορούσε να βασιστεί μόνο σε ερωτήσεις αλλά κυρίως σε πράξεις.

Η γνωστή λοιπόν σε όλους μας symantec

πραγματοποίησε ένα τεστ, το οποίο περιελάμβανε 50 “ξεχασμένες” συσκευές σε 5 διαφορετικές πόλεις της Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα οι συσκευές αυτές αφέθηκαν σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου όπως πχ εμπορικά κέντρα, στάσεις λεωφορείων κ.α.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας δεν ήταν και πολύ καλά, καθώς μόνο 2 από τις συσκευές επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες. Τρομερό; Επιπλέον οι μισοί από αυτούς που βρήκαν τις συσκευές προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον ιδιοκτήτη αλλά με την πρώτη αποτυχία αποφάσιζαν ότι το Smartphone ήταν πλέον δικό τους.

Κάτι που μας έκανε πραγματικά εντύπωση είναι ότι το 60% των ατόμων που βρήκαν τις συσκευές, προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο email, το Facebook και το Twitter αυτού που είχε χάσει το κινητό του.

Τα αποτελέσματα λοιπόν της παραπάνω έρευνας δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, δεν συμφωνείτε; Αυτό που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να έχετε μεγαλύτερη προσοχή, όπως επίσης να προσπαθήσετε να προστατεύσετε τις συσκευές σας με κωδικούς ασφαλείας, με κάποιο find-my-phone λογισμικό κ.α.

Εσείς λοιπόν τι θα κάνατε άμα βρίσκατε ένα Smartphone στο δρόμο;

Keywords
Τυχαία Θέματα