Διακοπές με ίντερνετ ή χωρίς;

12:20 1/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Πρώτη ημέρα του Αυγούστου σήμερα και πολλοί από σας ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Αυτές τις λίγες μέρες που θα περάσετε μακριά από την πόλη, μάλλον μπορείτε να ζήσετε χωρίς επαφή με τον κόσμο του ίντερνετ… ή μήπως όχι;

Διακοπές ΧΩΡΙΣ ίντερνετ

Ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να φύγετε για τις διακοπές έχοντας πάρει την απόφαση (είτε αναγκαστικά είτε οικειοθελώς) να αφήσετε πίσω την τεχνολογία και το ίντερνετ. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα αλλάξει δραματικά όχι μόνο την καθημερινότητα σας, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεστε και αντιδράτε.

Ξεκινώντας

από το πρωί, η καθημερινή σας περιήγηση στα ενημερωτικά sites θα πρέπει αναγκαστικά να αντικατασταθεί με το διάβασμα κάποιας εφημερίδας (τηλεόραση δεν βλέπατε ούτε στο σπίτι, άρα γιατί να αλλάξετε συνήθειες ). Κατά συνέπεια, τα πρόσφατα νέα παύουν να είναι εκείνα του τελευταίου λεπτού που μεταφέρονται από blog σε blog και “χωράνε” σε 2-3 γραμμές και αντιπροσωπεύουν ένα πεδίο του χρόνου με εύρος 25-30 ωρών.

Χωρίς το ηλίθιο άγχος που είχατε να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει τώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο τελευταίο χωριό της Βόρειας Κορέας, οι ρυθμοί ζωής σας θα πέσουν σημαντικά. Μπορεί αυτό να μην γίνει αισθητό από την πρώτη μέρα, αλλά σιγά σιγά θα καταλάβετε ότι μπορείτε να ζήσετε με λιγότερη πληροφόρηση, μέσα σε μιας μορφής άγνοια.

Στην παραλία δεν θα κουβαλάτε μαζί σας το ακριβό smartphone ή tablet που αγοράσατε και προσέχετε σαν τα μάτια σας, αλλά ένα βιβλίο με αρχή και τέλος, το οποίο θα προσθέσει ένα κανονικό λιθαράκι γνώσης και εμπειρίας στη ζωή σας. Οι φωτογραφίες σας θα πρέπει αποκλειστικά να καταγραφούν σε κανονική κάμερα και όχι σε κινητό, γεγονός που πιθανότατα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα τους, εκτός κι αν κουβαλάτε κάτι σαν το Nokia 808 PureView!

Την ώρα του φαγητού, θα επικεντρωθείτε σε ότι συμβαίνει πραγματικά πάνω στο τραπέζι (!) και όχι στο να ψάχνετε επιτέλους λίγο “καλό” 3G δίκτυο για να διαβάσετε τα νέα της ομάδας σας… Τελικά, γυρίζοντας μετά τις διακοπές στο σπίτι σας, θα ανακαλύψετε μια σειρά από καλά ή όχι και τόσο… καλά πράγματα για τα οποία δεν μπορούσατε να ενημερωθείτε και θα πρέπει να απαντήσετε σε καμιά 50αριά email που λάβατε ενώ ήσασταν στην “απομόνωση”.

Διακοπές ΜΕ ίντερνετ

Κλείνοντας δωμάτιο για τις διακοπές, απορρίπτετε δια παντός εκείνα που δεν έχουν Wi-Fi. Φυσικά και έχετε σύνδεση για 3G ίντερνετ, όμως το όριο είναι πάντα πολύ μικρό. Πακετάρετε το tablet, το κινητό, το iPod και ίσως και το laptop σας και ήσαστε έτοιμοι για τις καλύτερες διακοπές ever!

Φθάνοντας στο δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που ρωτάτε είναι ο κωδικός του Wi-Fi και αμέσως μετά τεστάρετε αν η λήψη του σήματος είναι ικανοποιητική σε όλον τον χώρο. Ξεκινάτε με το κινητό σας και ταυτόχρονα κάνετε ανανέωση στα email σας μήπως και ξέφυγε κάτι από το 3G. Αμέσως μετά βγάζετε το tablet ή το laptop σας και “σερφάρετε” για μερικές ώρες, καλύπτοντας το κενό του ταξιδιού.

Αφού έχετε ενημερωθεί γ

Keywords
Τυχαία Θέματα