Οι άνθρωποι με αυτοβιογραφική μνήμη έχουν διαφορετική δομή εγκεφάλου!

12:20 1/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Μετά από 6 χρόνια έρευνας, δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο στο περιοδικό Neurobiology of Learning & Memory‘s επιστημονικά ευρήματα για τους ανθρώπους που έχουν την εξαιρετική ικανότητα να θυμούνται χωρίς την παραμικρή προσπάθεια κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους μετα την ηλικία των 10 ετών.

Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα οι άνθρωποι αυτοί έχουν διαφοροποιήσεις στη δομή και των εννιά τμημάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον έλεγχο αντικειμένων, ενώ παρατηρείται ότι έχουν πιό ισχυρή λευκή ουσία να συνδέει τα μεσαία και μπροστινά τμήματα του εγκεφάλου.

Η μελέτη επίσης διαπίστωσε στατιστικά

σημαντικές αποδείξεις ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς στην ομάδα αυτή, αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συνδέσουν ακόμα πως αυτό το χαρακτηριστικό ενισχύει τις αναμνήσεις.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πάνω από 500 υποψηφίους και επιβεβαίωσαν μόνο 33 που έχουν ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη, ενώ τα πειράματα συνεχίζονται με ακόμα 37 ισ΄χυρούς υποψήφιους.

“Το επόμενο βήμα είναι ότι θέλουμε να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς πίσω από τη μνήμη” είπε ο LePort. “Είναι μόνο ο εγκέφαλος και ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν οι δομές? Ίσως είναι γενετικό. Ίσως είναι μοριακο.” 

Το γεγονός είναι ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου κρύβει ακόμα πολλά μυστήρια και οι ερευνητές αυτοί καλούνται να ταξιδέψουν σε μια άγνωστη περιοχή, σε μια συναρπαστική αναζήτηση…!

Keywords
Τυχαία Θέματα