Windows RT, 50-65 δολάρια θα κοστίζουν στους κατασκευαστές

Τα Windows RT αποτελούν το μικρό αδερφάκι των Windows 8 και προσδοκούν να γίνουν σύντομα νούμερο 1 στην αγορά των tablets. Η Microsoft ποτέ δεν πίστευε στην δωρεάν διάθεση του λογισμικού της, οπότε οι κατασκευαστές των tablets που θα βασίζονται στη νέα

πλατφόρμα θα πρέπει να πληρώνουν κάθε άδεια του λειτουργικό της εταιρείας από το Redmond.

Η είδηση δεν είναι σημερινή, αλλά αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι στη συγκεκριμένη τιμή περιλαμβάνεται και η Touch έκδοση του Microsoft Office. Καταλαβαίνεται ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες θα πρέπει να απορροφήσουν το κόστος των Windows στα tablet τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση απέναντι στο Microsoft Surface!

Μήπως τελικά ο στόχος της Microsoft ήταν διττός; Από τη μία να καταφέρει να πουλήσει για πρώτη φορά το δικό της hardware και να δώσει το πνεύμα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν και οι υπόλοιποι και από την άλλη να “πιέσει” τους κατασκευαστές να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές ώστε τα Windows tablets να είναι ανταγωνιστικά προς τα Android.

Βέβαια, αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα αντιδράσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως οι Samsung, Acer, Asus, κλπ, καθώς θα πρέπει να χάσουν μερίδιο επί των κερδών τους ώστε η Microsoft να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στο Android και το iOS.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε…

Keywords
Τυχαία Θέματα