To LinkedIn εξαγόρασε ελληνική startup έναντι 5 εκατομμυρίων!

01:43 1/4/2014 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Το 2014 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά των ελληνικών startups αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για χρηματοδοτήσεις από ξένα επενδυτικά funds, αλλά και από την δεύτερη εξαγορά ελληνικής startup από ξένο κολλοσσό (να θυμήσουμε ότι είχε προηγηθεί εκείνη της BugSense από την Splunk).

Ο λόγος για την εξαγορά μιας νέας πλατφόρμας με την ονομασία Teamup, η οποία αναλαμβάνει να συνδέσει μέσω ενός custom made αλγορίθμου, άτομα με εξαιρετικές ιδέες και άτομα με

δεξιότητες/ικανότητες, όπως developers, designers, marketers, business developers κ.α. Το Teamup αναπτύχθηκε τους προηγούμενους μήνες στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον συνεργατικό χώρο Found.ation, αλλά όπως φαίνεται σύντομο θα πρέπει να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Το δημοφιλές Social Network για επαγγελματίες, LinkedIn, φαίνεται πως εντυπωσιάστηκε από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Teamup και φρόντισε να επενδύσει στην τεχνογνωσία και το πάθος της, πριν ακόμα βγάλει επίσημα το προϊόν της στην αγορά. Όπως σχολίασε ο Jeff Weiner, CEO του LinkedIn “Οι επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας είναι πάντα υψηλού ρίσκου. Αυτή είναι και η μαγεία της όλης διαδικασίας. Αν χάσεις την ευκαιρία να επενδύσεις πριν την είσοδο του προϊόντος στην αγορά, μπορεί αργότερα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Είχαμε την ευκαιρία να εντάξουμε το Teamup στην οικογένεια του LinkedIn με σχετικά μικρό κόστος και αφού γνωρίσαμε την ομάδα τους, δεν το σκεφτήκαμε πολύ περισσότερο.”.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία δεν έχουν γίνει γνωστές, ένας όμως από τους όρους της συμφωνίας, ήταν η μη ενσωμάτωση της πλατφόρμας στο site του LinkedIn, αλλά η παραμονή της σαν ξεχωριστή οντότητα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στη συμφωνία του Facebook και του Instagram, με εξαιρετικά μάλιστα αποτελέσματα.

Αν έχετε και εσείς μια ιδέα ή θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά στην υλοποίηση κάποιας άλλης, τότε δεν έχετε παρά να γραφτείτε σήμερα στο Teamup.gr κάνοντας κλικ εδώ.

http://www.teamup.gr
https://www.facebook.com/teamupgr

Πηγή: Techcrunch.com, Venturebeat.com

Keywords
Τυχαία Θέματα