Educ.ation course: From Print to UI Design [σεμινάριο]

Goodbyte

Την τρίτη 6 Μαίου, το Found.ation διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για Web designers και όχι μόνο. Το σεμινάριο θα παραδώσει ο Φίλιππος Πρωτογερίδης

Ο Φίλιππος Πρωτογερίδης είναι User Interface Designer με πάθος για τo rich interaction design και τις νέες τεχνολογίες. Έχει εργασθεί σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας όπως η Warply, ενώ σήμερα αποτελεί marketing manager της streetwear εταρίας Sneak Aces. Με μεγάλο

ενδιαφέρον για την καινοτομία και το usability σε web και mobile εφαρμογές, έχει υπάρξει μέλος τεχνολογικών και ερευνητικών ομάδων (Microsoft Student Partners, AUEB Natural Language Processing Group), ενώ αποτελεί διοικητικό μέλος του φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας ThinkBiz. Αποτελεί επίσης οργανωτικό μέλος των Athens Startup Weekend University και TEDxAUEB.

Τρίτη 6 Μαίου, 19:00 – 21:00 :
Switching from print Design to UI Design.
Γιατί να γίνω UI Designer; Ο κλάδος, η δυναμική του, ευκολίες και δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, misconceptions. Βασικές διαφορές από το Print design, σε layout και τυπογραφία.

Τετάρτη 7 Μαίου, 19:00 – 21:00 :
User Interface Design 101.
Θεμελιώδεις γνώσεις του UI Design, βασικές αρχές. Τι software χρησιμοποιώ, ποια είναι τα βασικά workflows, από που ξεκινάω; To Grid System, βασικά δομικά στοιχεία ενός user interface, τυπογραφία στο web.

Πέμπτη 8 Μαίου, 19:00 – 21:00 :
A quick intro on User Experience.
Σχεδιάζοντας για τον χρήστη, όχι για μένα. Checklists, εργαλεία και πηγές σχετικά με user experience. Βασικές αρχές. Testing.

Παρασκευή 9 Μαίου, 19:00 – 21:00 :
Web and Mobile.
Διαφορές μεταξύ web και mobile. Βασικές αρχές mobile UI Design για iOS.

Σάββατο 10 Μαίου, 10:00 – 16:00 :
Putting it into practice.
Σχεδιάζοντας από την αρχή ένα website με βάση ένα brief.

Τι θα χρειαστείτε: Laptop (υποχρεωτικό για την τελευταία ενότητα, προαιρετικό για τις υπόλοιπες). Σε ποιον απευθύνεται: Σε designers με μικρή ή μηδενική εμπειρία στο UI Design που θέλουν όμως να το εξετάσουν σαν επιλογή. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν εμπειρία στη γραφιστική/δημιουργική σχεδίαση.
Σύνολο: 14 ώρες σε 5 ημέρες.

Το Σάββατο θα είναι μαζί μας και οι mentors/judges:
Ζήσσης Μπέλλας από Pollfish
Λευτέρης Ελευθεριάδης από Designathon team και Mindworks

Κόστος early bird: 95 ευρώ
Κόστος μετά την πάροδο των early bird: 120 ευρώ

Στο τέλος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Found.ation.

Εγγραφή εδώ.

Found.ation – Σύντομο προφίλ

Το Found.ation αποτελεί ένα co-working χώρο εξειδικευμένο να πληροί τις ανάγκες των τεχνολογικών startups, ο οποίος προσφέρει παροχές και υπηρεσίες γύρω από θέματα της τεχνολογίας, της γραφιστικής και της επιχειρηματικότητας.
Κύριος στόχος του Found.ation είναι να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό μικρο-οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups. Στο δημιουργικό χώρο του Found.ation οι ομάδες μπορούν να εγκατασταθούν, να εργασθούν, να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες με άλλες ομάδες, να βρεθούν με πελάτες και επενδυτές, να διεξάγουν συναντήσεις και να παρακολουθήσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Μέρος του Found.ation αποτελεί και το Educ.ation, μια εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους πάνω στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Το Educ.ation θα βασιστεί στους πυλώνες του ‘Τεχνολογικού’ και του ‘Κοινωνικού Επιχειρείν’. Για κάθε έναν από τους δύο αυτούς πυλώνες, το πρόγραμμα πρόκειται να συγκροτηθεί από προσφερόμενα workshops και courses πάνω στις θεματικές ενότητες των web και mobile development, design και business marketing, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη επιδέξιων εν δυνάμει επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα