ST-Ericsson, Novathor L8580 chipset με τετραπύρηνο A9 επεξεργαστή

Goodbyte

Μετά την nVidia με τον Tegra 4, την Samsung με τον Exynos 5 Octa και την Qualcomm με τις σειρές Snapdragon 600 και 800 ήρθε η σειρά της ST-Ericsson να παρουσιάσει τη δικιά της πρόταση όσον αναφορά τα chipset που θα δούμε φέτος.

To Novathor L8580 chipset της ST-Ericsson αφορά mid-range συσκευές, έχει τέσσερις επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Cortex-A9 ή eQuad όπως τους ονομάζει, χρονισμένους στα 2.5 GHz ενώ τα

γραφικά αναλαμβάνει η PowerVR SGX544 που μπορούμε να βρούμε στον TI OMAP 4470 που υπάρχει σε tablets όπως το Kindle Fire HD 8.9.

To Novathor L8580 chipset έχει την δυνατότητα να φτάσει να καταναλώνει έως και 0.6 V, πάρα τους τέσσερις πυρήνες που είναι χρονισμένοι στα 2.5 GHz, ώστε να μπορεί να ανεβάσει την αυτονομία της συσκευής που το εμπεριέχει.

Στα χαρακτηριστικά του L8580 έχουμε την δυνατότητα αναπαραγωγής 1080p video (H264 HP, VC-1, MPEG-4) και υποστήριξη ανάλυση οθόνης έως και WUXGA (1920×1200 pixels). Όσον αφορά τις κάμερες μπορεί να υποστηρίξει έως 20 Megapixel βασική κάμερα και 5 Megapixel μπροστινή κάμερα για βίντεοκλησεις. Επιπλέον στο chipset υπάρχουν και 3D δυνατότητες όπως αναπαραγωγή και καταγραφή video.

Στην συνδεσιμότητα θα βρούμε ενσωματωμένο LTE και HSPA+, TD-SCDMA, EDGE, σε αντίθεση με τον Tegra 4 που χρειάζεται επιπλέον modem για υποστήριξη LTE. Επιπλέον στο τομέα της συνδεσιμότητας έχουμε WiFi, Bluetooth, GPS και GLONASS, FM ράδιο και NFC. Φυσικά υπάρχει το microUSB 2.0, ενώ εντύπωση κάνει και επιλογή για έξοδο HDMI.

Για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση πατήστε εδώ.

Φυσικά σε μία εποχή που η αρχιτεκτονική Cortex A-15 είναι προ των πυλών, ενώ υπάρχει ήδη στο Nexus 10 και το Chromebook της Samsung, θα προτιμούσαμε η εταιρία να είχε ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, αλλά αφού το target-group είναι η mid-range κατηγορία ίσως και να δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα