Qualcomm, Δίνει μία γεύση από τις δυνατότητες του τετραπύρηνου S4!

O Snapdragon S4 είναι πια γνωστή ποσότητα παγκοσμίως. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει το HTC One S, ενώ στην απέναντι πλευρά του Aτλαντικού, αρκετές συσκευές όπως το Samsung Galaxy S3 και το νέο Motorola Atrix HD λειτουργούν χάρη σε αυτόν.

Η νέα αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί

έχει πολλά οφέλη, τα οποία γίνονται αμέσως ορατά στην καθημερινή χρήση αλλά και στα διάφορα benchmarks, όπου ο S4 κοιτάει στα μάτια τον τετραπύρηνο ανταγωνισμό.

Ωστόσο, οι απαιτήσεις, αλλά και οι ανταγωνιστικές προτάσεις αυξάνονται εκθετικά, με τους τετραπύρηνους να πληθαίνουν ολοένα και γρηγορότερα. Η Qualcomm δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν το χορό και για το λόγο αυτό έκανα μία μικρή παρουσίαση όπου τέσταρε live την τετραπύτηνη έκδοση του Krait. Το όνομα του νέου chip είναι APQ8064 chip στο οποίο οι 4 πυρήνες αρχιτεκτόνικης Cortex A-15 συνοδεύονται από την GPU Adreno 320 και προορίζεται για tablets.

Η CPU είναι χρονισμένο στο 1.5GHz, όταν και οι 4 πυρήνες είναι σε λειτουργία, ενώ όταν αναλαμβάνει μόνο ένας, μπορεί να φτάσει τo 1.7GHz! Φυσικά, η δύναμη είναι άπλετη και σε συνδυασμό με την δυνατή κάρτα γραφικών τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ιδανικά! Ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της νέας πλατφόρμας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Πότε θα απαντήσει η Nvidia και οι άλλοι κατασκευαστές;

Keywords
Τυχαία Θέματα