Pono, Ο Neil Young παρουσίασε έναν σούπερ music player!

Goodbyte

Το ότι ο Neil Young θα έπαινε στη βιομηχανία της μουσικής με το δικό music player απέναντι στο iPod δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το φανταστούμε. Το πρωτότυπο Pono που παρουσίασε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να πετύχει πολλά ή να αποτύχει παταγωδώς.

Γιατί ο Neil Young να ασχοληθεί με την κατασκευή ενός φορητού music

player; Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα για έναν μουσικό δεν είναι. Το MP3 μπορεί έχει καταφέρει να συμπιέσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα τραγούδια για την ακουστική ικανότητα του μέσου ανθρώπου, αλλά για κάποιον που ξέρει να καταλαβαίνει τη διαφορά, μοιάζει με την απόλυτη καταστροφή.

Αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει με το Pono ο Neil Young, δημιουργώντας έναν music player που θα αναπαράγει μουσική στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Όπως είπε ο ίδιος, θέλουμε να ακούμε ψηφιακή μουσική που να προσεγγίζει όσο το δυνατόν καλύτερη την αναλογική. Ουσιαστικά, θα έχει τη δυνατότητα να παίζει μουσική στο ίδιο φορμάτ που γίνεται η καταγραφή!

Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια τεχνογνωσία, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και χρήματα, γι’ αυτό και το Pono θα αποτελέσει αποτέλεσμα συνεργασίας με τις Sony, Warner και Universal. Θα καταφέρει να τα βάλει με το iPod; Ποιος ξέρει; Πάντως εγώ θα ήθελα να ακούσω μουσική από το μηχάνημα που θα μπορεί να την αναπαράγει με τον καλύτερο τρόπο.

Το παρόν άρθρο Pono, Ο Neil Young παρουσίασε έναν σούπερ music player! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα