Nokia Asha 501, Οικονομικό full touch κινητό με καινούργιο λειτουργικό

11:24 9/5/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η Nokia μπορεί να κρατάει τα δυνατά της χαρτιά για το event της 14ης Μαΐου, όμως σήμερα παρουσίασε μια συσκευή που μπορεί να πουλήσει εκατομμύρια. Πρόκειται για το Nokia Asha 501, ένα πολύ οικονομικό Full Touch κινητό με το νέο λειτουργικό Asha που θυμίζει MeeGo.

Η Nokia

δείχνει ότι δεν ξεχνά τη μεγάλη της δύναμη, δηλαδή τα φθηνά dump phones, αφού σήμερα παρουσίασε το πρώτο κινητό της ανανεωμένης σειράς Asha.

Το 501 κοστίζει μόλις 75 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ και ενσωματώνει το νέο λειτουργικό Asha που θυμίζει εντυπωσιακό το MeeGo. Εξωτερικά μοιάζει αρκετά στιβαρό, ενώ τα έντονα χρώματα το καθιστούν όμορφο και διαφορετικό. To πάχος της συσκευής είναι 12.1 χιλιοστά, ενώ το βάρος μόλις 98 γραμμάρια.

Η οθόνη της συσκευής είναι capacitive 3 ιντσών με την ανάλυση της να κρατιέται στα 320×240 pixels. Η κάμερα της συσκευής είναι 3.2 megapixels και ο αποθηκευτικός χώρος 4GB (+micro SD). Στο πακέτο περιλαμβάνονται WiFi, Bluetooth και FM Radio, ενώ η μπαταρία φτάνει στα 1200 mAh. Δυστυχώς λάμπει δια της απουσίας του η σύνδεση 3G, οπότε κάθε κίνηση θα περνά μέσα από δίκτυα χαμηλής ταχύτητας (2G).

Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα Asha είναι 100% καινούργια, η Nokia έχει φροντίσει να την εφοδιάσει με τις πιο σημαντικές εφαρμογές της αγοράς, όπως τα Facebook, Twitter, Foursquare, Line, LinkedIn, The Weather Channel και WhatsApp. Οι HERE Maps θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, ενώ με κάθε αγορά του Asha 501 η Nokia και η Electronic Arts προσφέρουν 75 ευρώ δωρεάν παιχνίδια!

Το Nokia Asha 501 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του πρώτου εξαμήνου σε δύο εκδόσεις με μία ή δυο κάρτες SIM σε κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο, κίτρινο, λευκό και μαύρο χρώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα