Nano-Sim, Το νέο Standard στην κινητή τηλεφωνία

21:21 1/6/2012 - Πηγή: GoodByte

Όπως σας είχαμε πει και παλαιότερα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα, για την δημιουργία του νέου προτύπου κάρτας Sim. Από την μία η Apple και από την άλλοι η συμμαχία RIM και Motorola, είχαν προτείνει τα σχέδια για έγκριση στις αρμόδιες αρχές. And the winner is..

..η Apple! Όχι ότι ο ETSI,

o Ευρωπαϊκής βάσης φορέας που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα, είπε πως στηρίζουμε Apple, αλλά ανακοίνωσε πως η νέα κάρτα Sim, που είναι 40% μικρότερη από τον προκάτοχό της, θα έχει 12.3mm μήκος, 8.8mm πάχος και 0.67mm πάχος, που είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που είχε ανακοινώσει η Apple λίγο καιρό πριν. Όπως είναι φυσικό η νέα κάρτα είναι συμβατή προς τα πίσω, κάτι που σημαίνει πως με ένα ανταπτοράκι θα μπορεί κανείς να την λειτουργήσει σε ένα κινητό με κλασσική, ή micro-Sim.

Στο κοντινό μέλλον θα δημοσιευτούν και επίσημα τα σχέδια της κάρτας, ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τον νικητή αυτής της μάχης. Σε κάθε περίπτωση, τα κατασκευαστικά οφέλη είναι αρκετά, πράγμα που σημαίνει ότι στο μέλλον θα δούμε ακόμα μικρότερες συσκευές, με περισσότερο διαθέσιμο χώρο, είτε για νέα εξαρτήματα, ή μεγαλύτερες μπαταρίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα