H Apple είναι 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft στην ασφάλεια!

Η πρόσφατη “επίθεση” στα συστήματα με Mac OS X που επηρέασε περισσότερες από 600.000 χρήστες, έβαλε στο κάδρο της ασφάλειας, για πρώτη φορά ίσως, το λειτουργικό της Apple και την ίδια την εταιρεία από το Cupertino. Μέχρι την εμφάνιση του συγκεκριμένου malware, υπήρχε η πίστη ότι

τα συστήματα της Apple ήταν άτρωτα σε ιούς, όμως η αλήθεια είναι τελικά πολύ διαφορετική.

Η Kaspersky είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής εταιρεία στον χώρο της κατασκευής συστημάτων ασφαλείας για υπολογιστές και ο λόγος της έχει βαρύνουσα σημασία σε ζητήματα αυτής της φύσης. Σύμφωνα με την Kaspersky, η Microsoft βρίσκεται 10 χρόνια μπροστά, ή μάλλον η Apple είναι δέκα και πλέον χρόνια πίσω στο κομμάτι της ασφάλειας από την Microsoft.

Ο συλλογισμός βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα 600.000 συστήματα που προσβλήθηκαν από το γνωστό πλέον malware, είχε αντιμετωπιστεί από την Microsoft πριν από 12 χρόνια!

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα, τα συστήματα με λειτουργικό Mac δεν αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα με την ασφάλεια, καθώς η μικρή τους διείσδυση στην αγορά φαίνεται ότι δεν “συγκινούσε” τους hackers. Η μεγάλη άνοδος των πωλήσεων των υπολογιστών της Apple άλλαξε το τοπίο και έτσι για πρώτη φορά μοιάζει αναγκαία η καλύτερη θωράκιση του λογισμικού από τους μηχανικούς της Apple.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί στο επόμενο update του λογισμικού, το οποίο θα ενσωματώνει την τεχνολογία Gatekeeper, η οποία θα απαγορεύει την πρόσβαση σε εφαρμογές μη εγκεκριμένες από την Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα